OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Cum să nu faci greţoasă ciorba de miel?

Ciorba_ardeleneasca_de_miel

La români, ciorba de miel nu lipseşte de pe masa din duminica Paştelor. Pentru a nu face potol greţos, e bine să ţii cel puţin o oră carnea în apă, asta după ce o speli de mai multe ori. Reţeta e simplă, se face de sute de ani. Într-o oală cu cinci litri de apă pui sare după gust şi cobori bucăţile de carne de miel (gât, coaste, piept). Sunt bune şi măruntaiele, dar mai bine le ţi pentru drob. Unul din secretele limpezirii unei ciorbe e să ai sânge proaspăt de animal. Dar asta după ce fierbe carnea vreo 20 de minute.

ou cu smantanaNu uitaţi să scoateţi spuma. Morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt. Cu zece minute înainte de final adăugă legumele şi ceapa verde tocată mărunt. Borşul trebuie puţin încălzit. Se toarnă înspre final împreună cu verdeţurile (leuştean, mărar, pătrunjel şi tarhon). În timp ce aştepţi să dea în clocot, asculţi şi de îndrumările lui Păstorel Teodoreanu către nepoata neîndemânatică a lui Moş Costache şi amesteci un ou cu smântână. Audiobook-urile aici.

Raţă cu portocale în glazură de nucă

Nu uita să torni puţină ciorbă peste compoziţie şi după aceea răstorni în oală. Mai asculţi din Păstorel şi mai bea niţel…

Delicatesea e gata.

 

Taguri: ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.