Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum să nu faci greţoasă ciorba de miel?

La români, ciorba de miel nu lipseşte de pe masa din duminica Paştelor. Pentru a nu face potol greţos, e bine să ţii cel puţin o oră carnea în apă, asta după ce o speli de mai multe ori. Reţeta e simplă, se face de sute de ani. Într-o oală cu cinci litri de apă pui sare după gust şi cobori bucăţile de carne de miel (gât, coaste, piept). Sunt bune şi măruntaiele, dar mai bine le ţi pentru drob. Unul din secretele limpezirii unei ciorbe e să ai sânge proaspăt de animal. Dar asta după ce fierbe carnea vreo 20 de minute.

ou cu smantanaNu uitaţi să scoateţi spuma. Morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt. Cu zece minute înainte de final adăugă legumele şi ceapa verde tocată mărunt. Borşul trebuie puţin încălzit. Se toarnă înspre final împreună cu verdeţurile (leuştean, mărar, pătrunjel şi tarhon). În timp ce aştepţi să dea în clocot, asculţi şi de îndrumările lui Păstorel Teodoreanu către nepoata neîndemânatică a lui Moş Costache şi amesteci un ou cu smântână. Audiobook-urile aici.

Raţă cu portocale în glazură de nucă

Nu uita să torni puţină ciorbă peste compoziţie şi după aceea răstorni în oală. Mai asculţi din Păstorel şi mai bea niţel…

Delicatesea e gata.

 

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.