Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva April 9, 2015

Cum se pregăteşte pasca?

Mă-ntrebi cum se pregăteşte pasca?

Simplu. Drojdia o strecori în laptele-ndulcit.

Iei făină cât să umpli basca,

freci unt cu zahăr şi frămânţi smucit.
citeşte

“Read a tree”, o nouă aplicaţie făcută de români

Căutam să pozez magnolia din curte şi am dat peste aplicaţia “READ A TREE”. Fotografiezi un copac şi primeşţi o carte electronică gratis. O bună investiţie pentru protejat pădurea. Şi e o iniţiativă românească, făcută de Grey Wordwide pentru Elefant.ro.

citeşte

România, pe ultimul loc din Europa, în Raportul Agendei Digitale

Recentul Raport Digital Agenda for Europe spulberă mitul “România singura ţară cu 4 G”, cu It-işti de top, arătând că suntem pe ultimul loc de pe continent la economia digitală. Un număr infim plăteşte facturi online, puţini folosesc servicii de tip cloud, aplicaţii pentru ghişeele  publice fiind inexistente. Doar la viteza de internet stăm mai bine. Raportul poate fi citit aici. citeşte

Cum să nu faci greţoasă ciorba de miel?

La români, ciorba de miel nu lipseşte de pe masa din duminica Paştelor. Pentru a nu face potol greţos, e bine să ţii cel puţin o oră carnea în apă, asta după ce o speli de mai multe ori. Reţeta e simplă, se face de sute de ani. Într-o oală cu cinci litri de apă pui sare după gust şi cobori bucăţile de carne de miel (gât, coaste, piept). Sunt bune şi măruntaiele, dar mai bine le ţi pentru drob. Unul din secretele limpezirii unei ciorbe e să ai sânge proaspăt de animal. Dar asta după ce fierbe carnea vreo 20 de minute.

citeşte