Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Bio

Programat în Maramureş, Marius Ghilezan a fost adus de părinţi să se nască la Timişoara, în 1964, anul morţii lui Sam Cooke, la doar 33 de ani. A copilărit între bunicii de pe Lunei şi Someşului, străzi din Fabric-ul timişorean. Descoperă de mic portrete ale Regelui Mihai, alături de titluri de proprietate şi mulţi bani în podurile caselor. I s-a spus că nu are voie să mărturisească, de teama comuniştilor, bogăţiile de taină. A trăit mulţi ani în casa plină de trandafiri a industriaşului Bojak, care a fost obligat să părăsească ţara după naţionalizare. La ceilalţi bunici, dinspre tată, a cunoscut-o la familia Gherman pe Otilia Valeria Coman, numită de apropiaţia Doina (Ana Blandiana) (Marius Ghilezan foto: la 18 ani) .marius ghilezan Corina vasile

În fotografia din dreapta, împreună cu Corina, fiica regretatului doctor Vasile din Mănăştur. Eram mai înalt decât brusturele.

Copilăria

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Adrian Păunescu i-a recitat la vârsta de 14 ani un poem în Cenaclul Flacăra. De mic a crescut cu inima violetă, iubind-o cu toată fiinţa sa pe Poli Timişoara. Ulterior i-a dedicat o carte: FURIA (Humanitas, 2005). În 1989 a participat la toate evenimentele revoluţiei. Încă din 12 ianuarie 1990 s-a înscris în PNL, fiind redactor-şef adjunct al ziarului DIALOG LIBERAL. Ulterior a devenit sfetnic de taină a lui Corneliu Coposu. A studiat Jurnalistica şi Psihologia. Ca urmare a unui stagiu în America, a publicat primul MANUAL DE CAMPANIE ELECTORALĂ din România. A fost coordonator a mai multor campanii electorale. Este autorul volumelor de eseuri: HOŢIA LA ROMÂNI şi IMPOSTURA – DESPRE SNOBISM ŞI PUTEREA FALSULUI. Recent, la Editura Corint i-a apărut volumul de versuri: ŢIGARA UNUI VIITOR DE PAIE. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New media, a mai publicat volumul de versuri Medi-cu ochiul sticlos. În 2014, Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile şi Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu.  Ca ziarist a lucrat la ROMÂNIA LIBERĂ, EVENIMENTUL ZILEI, COTIDIANUL, fiind colaborator al BBC, Europa liberă, Vocea Americii, Dilema, Observatorul cultural, Timpul, Lumea liberă (New York), Patria, Banatul, Timişoara, Luceafărul de dimineaţă. A fost lector la Institutul Diplomatic Român, Institutul Naţional de Administraţie, Transparency International. Consilier la doi prim miniştri şi un primar general al capitalei, toţi de dreapta. Critic acid al criptocomunismului A coordonat diverse campanii electorale. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA şi Buchiseala.ro, primul site dedicat exclusiv e-book-urilor autorilor români.