OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Raţă cu portocale şi glazură de nucă

rata

O reţetă simplă, dar rafinată pentru mese mai deosebite.

– o raţă

– 3-4 portocale

– o lămâie

– 4-5 roşii cherry

– două cepe

– 100 gr de nucă măcinată

– piper

– ghimpir

– zahăr

– scorţişoară

Se încinge cuptorul la 200 de grade.

Tava se unge cu ulei. Raţa se curăţă bine de pieliţe. Se împănează bine cu boabe de piper, cimbru, sare şi ghimpir. Se aşează pe un pat de rondele de ceapă. Peste ea, felii rotunde de portocale şi câteva frunze de dafin. Două căni de vin alb sunt indicate pentru frăgezire. Întreaga compoziţie se acoperă cu o folie de aluminiu. Se ţine cam o oră la 150 de grade. În acest timp se caramelizează o ceşcuţă de zahăr peste care se toarnă nuca pisată şi suc de lămâie. Amestecul se toarnă peste raţa rumenită. Raţa mai intră o tură de 10-15  minute în cuptor pentru a prinde o crustă, fără folie.

Raţa caramelizată se poate servi cu cartofi fierţi şi cu murături. Ardelenii preferă, după reţeta habsburgică, o ţâră de compot de vişine.

Pâinea prăjită e indicată. Amestecul de dulce acrişor e o delicatese a naturii.

O porţie are: 297 de calorii, 10 gr grăsimi, 77 mg colesterol, 31 gr carbohidraţi, 22 gr proteine, 0 gr fibre, 397 gr sodiu, 291 mg potasiu, vitamina C şi Zn.
Taguri: , , , ,

Commentarii (2)

  1. Feb 9, 2012

    geta macici

    pare minunat! Cu ce se poate inlocui ghimbirul, habar nu am ce sroma poate fi?!?
    multumesc pentru raspuns

    • Feb 9, 2012

      Marius Ghilezan

      cu ustoroi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.