Când am ajuns în ÅŸedinÅ£a de Consiliu a Primăriei TimiÅŸoara cu prilejul conferirii titlului de cetăţean de onoare al oraÅŸului profesorului Dorin Sarafoleanu, o sfârlează a trecut pe lângă mine. Era Ioan Cojocaru, zis Coji, de pe vremea când era trimisul JudeÅ£enei de Partid să se ocupe de “Poli”. Acolo l-am cunoscut. ÃŽncă de pe timpul comuniÅŸtilor. TimiÅŸorenii îl cunosc umblând mai mereu în traning, de data asta era tras la Å£ol festiv. citeÅŸte
Arhiva January 6, 2015
Unde călătoreau domnii la “Bica” sau la “ÅŸireghie”?
Timişoara de pe timpul crăiuţilor era primul oraş din Europa cu tramvaie trase de cai. Eu am copilărit cu Phoenix:
“Hei, tramvai, cu etaj ÅŸi tras de cai,
Hei, joben, ce umblai la “Mon jardin”,
Hei, bunic, cu monoclu erai ÅŸic,
Hei, can-can, cu picioarele-n tavan.
Toate-au fost la timpul lor ceva exagerat,
Anii au trecut în zbor şi lumea le-a uitat.
Da, da…”
Tramvaiele aveau ca şi acum două vagoane. Oare cine mai ştie unde călătoreau domnii la Bica sau la şireghie?
Cum arată cea mai frumoasă cascadă din lume iarna?
Când o prestigioasă instituÅ£ie mondială a clasificat cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cădere de apă din lume, primarul din localitatea MiniÅŸ s-a grăbit să pună o barieră ÅŸi să taie bilete. Curios din fire, am dat o fugă de la BucureÅŸti, dar nici orăviÅ£enii mei n-au ÅŸtiut unde e ÅŸi am ajuns la alte minunăţii ale Banatului: cascada BeuÅŸniÅ£a ÅŸi lacul “Ochiul Beiului.”
Dar cum arată iarna Bigărul, miracolul Canionului Miniş, cum îi spun localnicii? Iată câteva fotografii realizate de Mihai Petruică. O fascinantă poveste a palatului de cleştar.