Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva November 11, 2011

Brâncuşi e mai aproape de universalitate în Père-Lachaise

Patru tulnicărese şi un scriitor au poposit în faţa Catedralei din Timişoara pentru a aduce un omagiu eroilor revoluţiei. Cei cinci pleacă spre Paris pentru a cere autorităţilor franceze repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi. Acţiunea seamănă cu încercarea unor cimpoieri de repatriere a rămăşiţelor pământeşti ale lui Richard Inimă de Leu.Noi nu ştim unde sunt osemnitele lui Iuliu Maniu şi plecăm să le luăm francezilor un simbol…. Ne place sau nu ne place, statul român i-a dat sictir “decadentului artist”. Odihneşte prea bine în PèreLachaise. Acolo e mai aproape de Universalitate.

 

11.11.11 – nimic în stele, nimic pe pământ, totul la Dumnezeu

A trecut şi 11.11.11 şi nu s-a întâmplat nimic. Văd că feudalismul  că mai bântuie printre noi. Telespectotorii de tip “Zero tv” se aşteptau la Apocalipsă. Cică 11 reprezintă intrarea răului în iad. Dacă în evul mediu, poporul român se conducea după cifre care criptau destine, nu înţeleg de ce azi mai există public pentru acţiuni oculte. Am supravieţuit fatidicei fixaţii colective 11.11.11 şi viaţa curge normal. Nici cutremure, nici sfârşitul lumii, nici răscoala mărilor. Dumnezeu nu-şi stabileşte deciziile după voinţa “Ocultei mondiale.” Azi, pentru a nu ştiu câta oară, am înţeles că puterea lui Dumnezeu este impredictibilă.  citeşte

tag-uri:

Corneliu Coposu – 322 de vorbe memorabile

carte în pregătire

(lansare 2012)
“Nu mi-am dorit nici să fiu prim-ministru, ministru sau preşedinte de adunări leguitoare, ori preşedinte de republică. În ceea ce priveşte ocuparea demnităţilor publice, las drum liber tutoror oamenilor care se consideră apţi să facă faţă unor obligaţii şi unor sarcini destul de grele”

Cei care îşi aduc aminte de alte vorbe memorabile au la dispoziţie pagina de facebook. citeşte