Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Brâncuşi e mai aproape de universalitate în Père-Lachaise

Patru tulnicărese şi un scriitor au poposit în faţa Catedralei din Timişoara pentru a aduce un omagiu eroilor revoluţiei. Cei cinci pleacă spre Paris pentru a cere autorităţilor franceze repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi. Acţiunea seamănă cu încercarea unor cimpoieri de repatriere a rămăşiţelor pământeşti ale lui Richard Inimă de Leu.Noi nu ştim unde sunt osemnitele lui Iuliu Maniu şi plecăm să le luăm francezilor un simbol…. Ne place sau nu ne place, statul român i-a dat sictir “decadentului artist”. Odihneşte prea bine în PèreLachaise. Acolo e mai aproape de Universalitate.

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Jan 23, 2012

    Nume

    brancusi nu este inmormantat la pere lachaise ci la Montparnase

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.