bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

Vită cu ananas

vita cu ananas

De parcă n-ar fi destule vită în parlament, la “Ora Regelui” nu se poate servi decât un meniu regal. Vita cu ananas se prepară relativ simplu. Pentru două porţii ai nevoie de jumătate de kilogram de muşchi de vită, o rădăcină de ghimbir, o cutie de mazăre, patru foi de salată, zece roşii cherry şi frunze de pătrunjel.

Se bat feliile de muşchi cu ciocanul de carne. Se sărează domol şi se pun într-un baiţ de miere, vin şi oţet, timp de 10-20 de minute. La foc mic se încinge grătarul. Separat, într-o tigaie se căleşte ceapa verde şi ghimbirul trecut prin răzătoare. Apoi se adaugă cubuleţele de ananas.

Pă grătarul încins, se pun două linguriţe de unt şi peste feliile de carne. După ce sunt prăjite pe ambele părţi se adaugă în sosul de ananas şi ghimbir. La sfârşit se adaugă frunzele de pătrunjel.

Separat se fierbe puţin mazărea.

Se pun în farfurie şi se cinstesc regal oaspeţii. Ca la Palat.

 

 

 

Taguri: , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.