De parcă n-ar fi destule vită în parlament, la “Ora Regelui” nu se poate servi decât un meniu regal. Vita cu ananas se prepară relativ simplu. Pentru două porţii ai nevoie de jumătate de kilogram de muşchi de vită, o rădăcină de ghimbir, o cutie de mazăre, patru foi de salată, zece roşii cherry şi frunze de pătrunjel.
Se bat feliile de muşchi cu ciocanul de carne. Se sărează domol şi se pun într-un baiţ de miere, vin şi oţet, timp de 10-20 de minute. La foc mic se încinge grătarul. Separat, într-o tigaie se căleşte ceapa verde şi ghimbirul trecut prin răzătoare. Apoi se adaugă cubuleţele de ananas.
Pă grătarul încins, se pun două linguriţe de unt şi peste feliile de carne. După ce sunt prăjite pe ambele părţi se adaugă în sosul de ananas şi ghimbir. La sfârşit se adaugă frunzele de pătrunjel.
Separat se fierbe puţin mazărea.
Se pun în farfurie şi se cinstesc regal oaspeţii. Ca la Palat.
Taguri: ananas, ghimbir, meniu regal, reteta