Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Salată şi suc din frunze de păpădie

În limba franceză păpădia se cheamă “”, cuvânt care în traducere liberă înseamnă “urinează în pat”. Deci, salata de păpădie e un foarte bun diuretic. Frunzele verzi conţin vitaminele A, B2, G şi D, precum şi numeroase elemente minerale, fiind indicate în curele de primăvară.

Ingrediente:
  • 400 g frunze de păpădie crude
  • 100 g brânză de vaci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă miere
  • 1 rodie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 morcov ras
  • 2 linguri ulei
  • sare

Salată de doar 260 de calorii

Păpădia se spală bine şi se taie mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia. Pe un platou, se aşază în straturi păpădia, morcovul şi brânza de vaci. Se condimentează cu un amestec omogen de usturoi mărunţit, suc de lămâie, miere, ulei şi sare.
suc verdePlanta de păpădie ridică foarte mult aportul de nutrienţi. Ea e bogată în antioxidanţi, minerale, calciu, fier, fibre, vitamine, beta-caroten şi luteină. De fapt, datorită compoziţiei sale, e pe locul 4 în topul plantelor şi legumelor verzi din lume, din punct de vedere nutriţional! Astfel, păpădia este cea mai abundenta sursa naturala de beta-caroten, dar şi a treia cea mai bogată sursă de vitamina A dintre toate alimentele, după uleiul de ficat de cod şi ficatul de oaie. Poţi compensa gustul amărui cu porumb dulce, miere sau oţet balsamic. Frunzele de păpădie, puse în storcătorul de fructe, alături de alte produse, dau culoare verde sucului.

Legume à la France

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.