poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

stoicov 2

Duelul Stoicov-Manolo s-a sfârşit

Adrian Stoicov şi-a dat jos tricoul de antrenor pentru a urca la cer şi a întregi echipa galactică a lui Poli. S-a sfârşit la doar 49 de ani, un cancer fudroiant l-a terminat în mai puţin de două luni. Un citeşte

monica

Filosoful şi procuroarea vor arde LIDEgazul

Pentru Comisia LIDE (de justiţie şi libertăţi civile) a Parlamentului de săptămâna viitoare, când se va discuta din nou despre OUG 13, Dana Gârbovan, preşedintele Uniunii Judecătorilor, nu mai trebuie brifată, în schimb, Gabriel Liiceanu, invitatul special al #rezist Monica citeşte

Salată şi suc din frunze de păpădie

salata de papadie 2

În limba franceză păpădia se cheamă “”, cuvânt care în traducere liberă înseamnă “urinează în pat”. Deci, salata de păpădie e un foarte bun diuretic. Frunzele verzi conţin vitaminele A, B2, G şi D, precum şi numeroase elemente minerale, fiind indicate în curele de primăvară.

Ingrediente:
  • 400 g frunze de păpădie crude
  • 100 g brânză de vaci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă miere
  • 1 rodie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 morcov ras
  • 2 linguri ulei
  • sare

Salată de doar 260 de calorii

Păpădia se spală bine şi se taie mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia. Pe un platou, se aşază în straturi păpădia, morcovul şi brânza de vaci. Se condimentează cu un amestec omogen de usturoi mărunţit, suc de lămâie, miere, ulei şi sare.
suc verdePlanta de păpădie ridică foarte mult aportul de nutrienţi. Ea e bogată în antioxidanţi, minerale, calciu, fier, fibre, vitamine, beta-caroten şi luteină. De fapt, datorită compoziţiei sale, e pe locul 4 în topul plantelor şi legumelor verzi din lume, din punct de vedere nutriţional! Astfel, păpădia este cea mai abundenta sursa naturala de beta-caroten, dar şi a treia cea mai bogată sursă de vitamina A dintre toate alimentele, după uleiul de ficat de cod şi ficatul de oaie. Poţi compensa gustul amărui cu porumb dulce, miere sau oţet balsamic. Frunzele de păpădie, puse în storcătorul de fructe, alături de alte produse, dau culoare verde sucului.

Legume à la France

 

 

Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.