Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Legume à la France

Supă cremă de fasole verde cu mentă

Un kilogram de fasole verde şi un pumn de mentă se fierb în apă cu sare, timp de o oră, după care se strecoară şi se pun în blender. Separat, o ceapă se căleşte în unt sau ulei de măsline şi se adaugă peste pasta obţinută. Întreg amestecul se pune cinci minute pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust.  Se serveşte cu pâine crocantă, unsă cu cremă de usturoi (din Mega Image)

Trei culori de ardei, sub mantia de brânză

Se cumpără din piaţă zece ardei de diferite culori, două mere, un dovleac. Toate se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Amestecul obţinut, la care se adaugă sare, piper şi rozmarin, se pune într-un bol şi se lasă o oră la temperatura bucătăriei. Separat, se călesc trei cepe tăiate felii, peste care se adaugă jumătate de litru de suc de roşii şi 4-5 frunze de dafin. După ce dă în clocot se adaugă peste legumele tăiate, întreg amestecul se pune la cuptor timp de 45 de minute. Spre final se adaugă brânză rasă şi se mai lasă încă 5 minute.

Un vin alb însoţeşte imaginaţia unie călătorii gastronomice pe Valea Loarei.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.