OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Legume à la France

trei culori

Supă cremă de fasole verde cu mentă

Un kilogram de fasole verde şi un pumn de mentă se fierb în apă cu sare, timp de o oră, după care se strecoară şi se pun în blender. Separat, o ceapă se căleşte în unt sau ulei de măsline şi se adaugă peste pasta obţinută. Întreg amestecul se pune cinci minute pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust.  Se serveşte cu pâine crocantă, unsă cu cremă de usturoi (din Mega Image)

Trei culori de ardei, sub mantia de brânză

Se cumpără din piaţă zece ardei de diferite culori, două mere, un dovleac. Toate se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Amestecul obţinut, la care se adaugă sare, piper şi rozmarin, se pune într-un bol şi se lasă o oră la temperatura bucătăriei. Separat, se călesc trei cepe tăiate felii, peste care se adaugă jumătate de litru de suc de roşii şi 4-5 frunze de dafin. După ce dă în clocot se adaugă peste legumele tăiate, întreg amestecul se pune la cuptor timp de 45 de minute. Spre final se adaugă brânză rasă şi se mai lasă încă 5 minute.

Un vin alb însoţeşte imaginaţia unie călătorii gastronomice pe Valea Loarei.

 

 

Taguri: , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.