Supă cremă de fasole verde cu mentă
Un kilogram de fasole verde şi un pumn de mentă se fierb în apă cu sare, timp de o oră, după care se strecoară şi se pun în blender. Separat, o ceapă se căleşte în unt sau ulei de măsline şi se adaugă peste pasta obţinută. Întreg amestecul se pune cinci minute pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust. Se serveşte cu pâine crocantă, unsă cu cremă de usturoi (din Mega Image)
Trei culori de ardei, sub mantia de brânză
Se cumpără din piaţă zece ardei de diferite culori, două mere, un dovleac. Toate se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Amestecul obţinut, la care se adaugă sare, piper şi rozmarin, se pune într-un bol şi se lasă o oră la temperatura bucătăriei. Separat, se călesc trei cepe tăiate felii, peste care se adaugă jumătate de litru de suc de roşii şi 4-5 frunze de dafin. După ce dă în clocot se adaugă peste legumele tăiate, întreg amestecul se pune la cuptor timp de 45 de minute. Spre final se adaugă brânză rasă şi se mai lasă încă 5 minute.
Un vin alb însoţeşte imaginaţia unie călătorii gastronomice pe Valea Loarei.
Taguri: legume, Legume à la France, retetă de sezon, sub mantia de brânză, Supă cremă de fasole verde cu mentă, Trei culori de ardei