lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Să cerem Budapestei să scrie corect Matei Corvin, nu Hunyadi Mátyás

ader

Când nu este preocupat de rahitismul copiiilor europeni, europarlamentarul ungur Janos Ader e ocupat cu trimiterea de scrisori. Epistolarul honved vrea – nici mai mult, nici mai puţin ca şi în România – să se interzică tehnologia pe bază de cianuri. Adică, mai pe şleau, oprirea proiectului Roşia Montană. Cică, cianurile să fie interzise ca la Hungaria. Păi, la ce să folosească cianurile, la plombele din măseaua de minte, că aur nu au şi nu vor avea în vecii vecilor? Nici măcar la Olimpiade….

Bine, Bátyám, pentru a nu repeta vrerea românului: “să  nu dea Dumnezeu cel sfânt,/Să vrem noi sânge, nu pământ!”, cerem atunci să scoateţi de pe plăcile de vinil Bela Bartok născut în Nagyszentmiklós şi treceţi pe curat simplu Sâmnicolaul Mare, coborâţi-l pe Hunyadi Mátyás  de pe cal şi spuneţi-i simplu Matei Corvin. În plus, prin decret, să fie recunoscut ca eliberator al Budapestei, în octombrie 1944, generalul de corp de armată Nicolae Macici, cel care a fost primul care a pus steagul românesc pe Parlamentul de la Budapesta.

Poate să strigăm, precum Crăişorul Munţilor: “No hai!” Sau mai bine să-i boscorodim honvedului pe limba lui, ce nu piere, “Nincs otthon a macska!”

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.