bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

Mindbomb, agentura care minează Roşia Montană, are finanţări maghiare

mindbomb sponsorizat de budapesta

Vă mai amintiţi de  afişele Mindbomb?Posterele alertau ardelenii cum că ar trăi pe un teren minat. Zău, între un meci de-al keferului lui Paszkany şi U-ul  lui Walter Florian, cu acent grav pe vocala “o”, kicsi derék-ii ce nu ştiu a-şi lega fizele mai scot şi câte o tiribombă prin Piaţa Unirii. Nu mai dibui care e etnic maghiar şi care e pur românesc, doar Mátyás  o ştii din cer :-). Aflu din Klausenburg că afişele de alarmă sunt tipărite pe banii Fundaţiei pentru Parteneriat –  finanţată de capitalul maghiar mutat strategic în Transilvania (Apemin Tuşnad, Mol România), diverse fonduri străine Iancului şi lui Cloşca, chiar şi lui Traian sau dacului de 10 metri,  destinate taman societăţii civile, care nu e militară (vorba lui Mitterand). Printre urme, penumbre şi taine sare CEE Trust, unde e şi Soros grant-maker, dezinteresat, apoi, no?

Mai sunt ONG-uri apărătoare de fâneţe şi lanuri de secară care „implementează” bistoş  diverse campanii „verzi”. Iată doar câteva surse de finanţare ale Fundaţie pentru Parteneriat (cu Budapesta, hat persze :-)) care nu vin cu “fizeşu care mere pe roace, eu pe mândra; ei pe space”. Când doar şezi şi nu cujeţi, poţi citi că cel mai mare finanţator al lor este Mol România, urmat de Apemin… (Între honvezi şi klausenburgi, fie spus, o ţâră din banii ăştia ajung mai mereuţ şi la UDeMeReu). Deci, în timp ce Kerestoyi Atilla seceră “lanuri” de conifere în munţii Harghita şi apa minerală o beau ungurii pe lângă Tokai ( la ei nu există şpriţ), ce-i bace grija pe “românii” de la Fundaţia pentru Parteneriat este SOARTA moţilor , ce musai tre să-şi ţină pajiştile  verzi.

Fundaţia pentru Parteneriat a fost înfiinţată în decembrie 1998; face parte din Parteneriatul de Mediu, care sprijină proiectele comunitare de mediu din România, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, conform enunţului afişat.

În 2004, fundaţiile din cele 6 ţări au înfiinţat și o organizaţie regională sub denumirea de Environmental Partnership for Sustainable Developement (www.environmentalpartnership.org).

Iacă şi “românii” din Consiliul de conducere al fundaţiei:

Ádám Vígh – Preşedinte – Întreprinzător (cunoscut om de afaceri din Miercurea Ciuc, a candidat la alegerile din 2008 din partea UDMR pentru un loc de senator într-o circumscripţie din Iasi)

Gyárfás Kurkó – Membru – Director general, Apemin Tuşnad S.A.

Zsuzsa Foltányi – Membru – Hungarian Environmental Partnership Foundation

László Potozky – Membru – Director, Fundaţia pentru Parteneriat

Cetim din raportul lor pe anul 2011, că jumătate din fonduri provin de la Mol România şi Apemin Tuşnad…

Ioi istenem

 

 

Taguri: , , ,

Commentarii (2)

  1. Nov 28, 2012

    Anda

    era evident ca toate ongurile astea aparute peste noapte sunt finantate serios. Si ca-s ungurii implicati stiam de cand chiar ei au recunoscut intr-un interviu ca ar primi bani si de la George Soros! E pacat ca banii nu ajung unde trebuie, spre comunitatile pe care toate aceste onguri cica le protejeaza!

  2. Dec 2, 2012

    Sanyi

    De unguri vorbiti? Io mis ungur,dar credeti ma habar nu am de ce scrieti! Poate nu sunt ungur?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.