lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Victor Rebengiuc împlineşte azi vârsta de 79 de ani. La mulţi ani, maestre!

victorrebengiuc_decembrie1989


Victor Rebengiuc recită apăsat “Doina” lui Eminescu. Pune un accent grav pe versurile: “cine a îndrăgit străinii/mânca ia-r inima câinii.” Priveşte adânc, scormonitor. Le cere celor care au amărât viaţa poporului român cu „versuri satanice” şi acum vin să-şi ceară public scuze să se şteargă mai întâi la gură. Scoate hârtia igienică şi o pune pe masă. Asta nu s-a întâmplat după semnarea vreunui acord cu FMI, ci în decembrie 1989.

Mai trebuie repetat gestul, Maestre!

La mulţi ani de ziua domniei voastre. A fost un privilegiu al vieţii mele să vă fiu spectator şi o dată chiar partener de scenă. Era un miting al Alianţei Civice. Cineva m-a urcat acolo să reprezint, chipurile, “România liberă.” Eram uşor jenat, alături de oameni mult prea înalţi pentru mine: Corneliu Coposu, Romulus Rusan şi cu voia dumneavoastră Victor Rebengiuc.

Odată v-am întrebat de ce nu doriţi să candidaţi, să jucaţi un rol pe scena politică. Mi-aţi răspuns că nu puteţi fi fals.

Aţi adunat 79 de flori în buchetul vieţii, mii de spectacole, sute de mii de ore în care aţi transferat personajelor câte ceva din personalitatea dumneavoastră. Tot respectul!

Taguri: ,

Comentariu (1)

  1. Feb 10, 2012

    stoicarodica2010

    Doina lui Eminescu aureoleaza maretia OMULUi Victor Hrebenciuc!
    Mare mandrie ma incearca amintindu-mi zilele care au urmat revolutiei 1989,cand precum o solie a tinerei democratii,actorul a venit in mijlocul constantenilor.Era numai un zambet!Zambea pentru Romania si Libertatea ei!In Piata ne statea alaturi poetul Ovidius.
    LA MULTI ANI Maestre!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.