Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Goooolul asurzitor de pe “Dan Păltinişanu”

Nu ştiu de ce, dar nu am putut să mă bucur de golul lui Hernandez din meciul ACS Poli – FCSB. Am refuzat să văd meciul în Bucureşti cu prietenii mei stelişti. M-am grăbit de la sală, pentru a fi singur în faţa televizorului. Mi-am umplut jumate de pahar de vin de Recaş, după o lungă abstinenţă. O primă repriză anostă. O linişte de înmormântare. Şi un Goga, în zi nepoetică. Dar, pe Dan Păltinişanu erau peste 20.000 de spectatori şi vreo cincizeci de suporteri stelişti. La Poli veneau constant 16.000-20.000 de druckeri. Când sosea Steaua se umplea stadionul, dar se goleau aprozarele. Cătanele sub acoperire nu riscau nici pâs să zică. Acum, la fazele oierilor am mai desluşit o serie de murmure. Doar la gol s-a mai strigat “Poli”, “Poli”, câteva secunde şi apoi totul s-a stins. S-a pus sub un clopot de beton.
.
În timpul meciului de plictis şi sfadă cu “ce am fi putut să fim”, pentru a nu mă enerva de plimbarea de cu seară a lui Zicu, mi-am pus la căşti cântecul tribunelor din memorialul Poli-Steaua 1-8. Pentru a-mi aminti ce am trăit odată. Pe o ploaie duşmănoasă, dansam ca fraţii, făceam valuri mexicane şi ne …pişam pe mitici. Săream de nebuni, de gât, de umeri din clondire. Leoarcă am fost, dar am dat, împreună cu ceilalţi, un recital de s-au umplut ziarele de laude. A fost o stare de poveste. Scorul campionatului, iar noi, tribunele, am oferit cea mai memorabilă lecţie de fidelitate. Poate timpul va trece, poate clasamentele se vor îmburda, dar strigătul nostru de atunci la stele călătoreşte printre constelaţii, aproape de sufletele lui Pălti, Anghel, Nea Costică.

GSP.ro: titrează “Sperietoarea Flocea, Steaua pierde la Timişoara.” Aşa i se spune lui Florin Marin, Flocea. Nu ştiu dacă va ajunge să-şi schimbe porecla în renume. Bucuria s-a conjugat în hug-uri pe la tribuna oficială, la primarele şi la Coji. În Peluza sud, două rozătoare s-au siluit pentru o bucată de sămânţă. Aud că Marius Croitoru, fotbalist la ACS Poli, s-a sfădit cu jandarmii înainte de meci, pentru că nu l-a cunoscut nimeni. Aşa ceva nu se întâmpla ieri, când nu era ca azi.

Am eşuat pe Inter-Milan pentru a-mi reveni la starea de spectacol total. Nu mai privesc pozele de altădată pentru că risc să mă deprim. Las libere iluziile celor care încă mai speră că mâine poate fi ca ieri.

 

O notă specială rugbiştilor timişoreni care au câştigat eroic Cupa Regelui.

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.