OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

De ce cred că atacul preşedintelui la Rege face parte dintr-o strategie mai amplă

Faptul că Traian Băsescu insistă să-l atace pe Regele Mihai şi la venerabila vârstă de 90 de ani, că îi ironizează familia, într-un moment când altele ar fi problemele ţării, că principalii săi consilieri amplifică tema, nu o reduc, mă determină să cred că nimic nu e întâmplător.

E clar că pe Traian Băsescu îl interesează voturile pentru noua alianţă electorală: Mişcarea Populară. Iar pentru asta adoptă diverse  tactici de diversiune. Sacrifică regele, dar rămâne cu pionii. Aşa-i în tenisul prezidenţial.

1. Tot Wikileaks-ul despre România încape într-un stick. Din tot ce s-a livrat la pachet acum câteva luni lipseşte episodul discuţiei preşedintelui cu senatorul american Richard Lugar, în care, liderul de la Bucureşti îşi exprima îngrijorarea că scenariul georgian s-ar putea repeta şi cu România, iar Rusia ar putea ataca ţara noastră, nu s-a publicat atunci. Documentul, livrat de servicii, că nu de mama din ceruri, a ajuns la Gândul. Dacă apărea pe Hotnews sau în Evz bătea prea tare la ochi. Tema zilei era acceptarea sau neacceptarea discurusului Regelui în Parlament.

2. Traian Băsescu perseverează tot la emisiunea lui Ion Cristoiu cu atacul asupra Regelui. Ultima dată şi-a exprimat îngrijorarea că din familiile regale ar putea apărea persoane cu dizabilităţi.

3. Consilierii care-l flanchează pe preşedinte întreţin subiectul, îl aţâţă. Sigur că le convine.

Ce se ascunde în spatele atacului prezidenţial?

O strategie simplă de construcţie pe varianta românească a unei mişcări de tip FIDESZ, care e la putere în Ungaria şi conduce cu o majoritate absolută Parlamentul de la Budapesta. Adică, mai pe şleau, naţionalismul, în stare latentă, va fi provocat.

Nu întâmplător transpar public date din sondajul efectuat de strategii lui Băsescu: care indică un procent de 80 % republicani şi un profil necharismatic principelui Radu.

Pe Traian Băsescu nu-l mai interesează intelectualitatea. Asta o simţim demult. Şi nici într-un caz grupul vocal al opoziţiei contestatare. El ţinteşte la România profundă, acolo unde oamenii se tem de vrăji, de moroi şi de tunete. Grosul electorilor captivi, care pot fi cumpăraţi pe litra de mălai, sunt acolo. Şi de aia scoate Băsescu sperietoarea cu Regele. În ciuda iluziilor noastre,  poporul român nu a ieşit din criza de intoxicare, chiar dacă noi, intransigenţii, ne amăgim. În plus, izolează USL în cercul  -să recunoaştem – cam restrâns al promonarhicilor.

România captivă e prizonieră prejudecăţilor. Încă mai crede că Seniorul Coposu punea botniţă ţăranilor.   Şi că Rusia atacă pe oricine. Ce ştie Bădia că vreo eventuală agresiune militară asupra ţării noastre – tâmpenie fără margini – ar însemna, conform art 1 al NATO, o agresiune asupra tuturor statelor membre?

La uşa omului naiv va bate noua strategie a Albei ca zăpada.

Taguri: , ,

Commentarii (2)

  1. Sep 25, 2011

    Victor

    Autorul şi tăricenii îşi bat joc de Poporul RomAân. Preşedintele Băsesccu cu Echipa lui ne apără de stafiile veacului sângeros …

  2. Sep 26, 2011

    Camelian Propinatiu

    Sunt atitudini la vârf fata de istoria recenta. Lipsa de reactie a seismectualilor, a intelectualilor capabili sa genereze cutremure de constiinta, duce la decredibilizarea condamnarii bolsevismului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.