Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Traian Băsescu despre deficienţele monarhiei: “Dacă iese un succesor cu dizabilităţi?”

La emisiunea de aseară a lui Ion Cristoiu pe B1Tv, Traian Băsesecu a afirmat că nu va merge în Parlament cu ocazia discursului Regelui Mihai din 25 octombrie 2011, oricâte invitaţii ar primi. Şeful statului român, cel care l-a stigmatizat în luna iunie, la acelaşi post de televiziune, pe Regele Mihai drept trădător şi omul ruşilor, acum s-a declarat susţinător al monarhiilor pentru forma lor de organizare, dar nu poate lua în seamă “jocul în care a intrat ex-Regele care abdicat.” Fiind întrebat de Ion Cristoiu despre relaţia sa cu familia regală a României, l-a atacat extrem de dur pe Principele Radu care – în opinia sa – joacă un rol pe care el, ca apărător al Constituţiei, nu-l poate înţelege. A vorbit extrem de ireverenţios despre pretenţia de Principe a lui Radu Duda dar şi despre o eventuală succesiune la tron.”Poporul, în proporţie de 80% vrea să-şi aleagă un preşedinte prin vot direct, nu să i se impună un succesor. dacă acesta are dizabilităţi?” A întrebat retoric preşedintele, uşor băşcălios. Pe Majeastatea Sa l-a acuzat că ar fi apropiat al voiculeştilor, al pesediştilor. Pe Theodor Paleologu, reprezentantul aripii monarhiste din PD-L, aşa cum l-a calificat cu o seară înainte Ion Cristoiu, l-a catalogat drept “ăla micu.” A făcut aluzie la faptul că acesta ar fi trebuit să apere linia partidului.

Cu o seară înainte am participat tot la emisiunea lui Ion Cristoiu, împreună cu Alfred Bulai, Dan Andronic şi Theodor Paleologu. Fostul director al “Bulinei roşii” s-a declarat surpins de atitudinea celui din urmă. L-am liniştit reamintindu-i că Paleologu e din ’48 în Cameră. “El nu-şi poate renega istoria de aproape două sute de ani a familiei. Conu Alecu gândea ca noi.”

Cu ocazia acelui misiunii, Traian Băsescu  le-a dat şi o idee opozanţilor săi care susţin Monarhia: să transforme cele două camere ale Parlamentului în Adunare Constitutantă. Sigur pe el, a reamintit, că în ultimul articol al Constituţiei se precizează clar ce articole din legea fundamentală pot fi modificate sau nu. Forma de stat nu poate fi schimbată. Preşedintele este acoperit de Constituţie.

Ce zic constituţionaliştii?

Prietenul meu Doru Braia m-a sunat şi mi-a explicat că schimbarea formei de stat nu poate fi făcută decât printr-o revoluţie pentru că orice Adunare Constituantă poate fi organizată doar sub auspiciile actualei Constituţii. Eu, ca participant la revoluţia din Timişoara, nu mai vreau revoluţie. Într-o democraţie voinţa poporului se exprimă prin reprezentanţii săi în Parlament. Rămân convins că un referendum nu poate fi organizat fără o campanie de informare a populaţiei.

Iorgovan, din cer, îl apără pe Băsescu. Dar el a gândit Constituţia pentru Ion Iliescu. Nu e pentru cine se potriveşte, ci pentru cine se nimereşte.

Mitingul din 25 octombrie nu este unul, în opinia mea, împotriva cuiva, ci pentru un om mare cât o istorie.

REVIN CU SCHEMA DE ORGANIZARE AMANIFESTĂRII DIN FAŢA PARLAMENTULUI.

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Sep 22, 2011

  Lilick

  Principele Radu: “Povestea cu Constitutia este o bazaconie. Daca Carol I ar fi tinut cont de aceste trucuri nu ar mai fi facut Romania”

  E clar, nu? Ce atatea discutii? Vom avea o alta Constitutie daca va fi vointa politica. 🙂

  • May 16, 2012

   Des

   Se fac sondaje,daca stim imnul tarii,daca stuenm multumiti,daca ne iubim tara Suntem ca intr-o familie cu tatal alcoolic si sotia curva.Copiii,normal,batuti si haituiti.Tatal alcoolic o pune pe mama sa ceara bani de la copii,ii trimite la produs Dragostea, ca in orice relatie,trebuie sa fie reciproca.In Romania,patriot este ala care cotizeaza cat mai mult.Cum sa ne iubim mama ( ţara)?

 2. Sep 22, 2011

  Mihaela Ionescu

  Pocitania asta vorbeste despre dizabilitati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.