În limba franceză păpădia se cheamă “”, cuvânt care în traducere liberă înseamnă “urinează în pat”. Deci, salata de păpădie e un foarte bun diuretic. Frunzele verzi conţin vitaminele A, B2, G şi D, precum şi numeroase elemente minerale, fiind indicate în curele de primăvară.
Ingrediente:
- 400 g frunze de păpădie crude
- 100 g brânză de vaci
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă miere
- 1 rodie
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 morcov ras
- 2 linguri ulei
- sare
Păpădia se spală bine şi se taie mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia. Pe un platou, se aşază în straturi păpădia, morcovul şi brânza de vaci. Se condimentează cu un amestec omogen de usturoi mărunţit, suc de lămâie, miere, ulei şi sare.
Planta de păpădie ridică foarte mult aportul de nutrienţi. Ea e bogată în antioxidanţi, minerale, calciu, fier, fibre, vitamine, beta-caroten şi luteină. De fapt, datorită compoziţiei sale, e pe locul 4 în topul plantelor şi legumelor verzi din lume, din punct de vedere nutriţional! Astfel, păpădia este cea mai abundenta sursa naturala de beta-caroten, dar şi a treia cea mai bogată sursă de vitamina A dintre toate alimentele, după uleiul de ficat de cod şi ficatul de oaie. Poţi compensa gustul amărui cu porumb dulce, miere sau oţet balsamic. Frunzele de păpădie, puse în storcătorul de fructe, alături de alte produse, dau culoare verde sucului.
Taguri:
B2,
curele de primavara,
G si D,
salată de păpădie,
suc verde,
vitaminele A