Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Zacuscă fără vinete

O reţetă de Târgu-Mureş pentru cei care nu vor vinete.

Ingrediente:
5 Kg gogoşari
1 Kg ceapă albă
1,5 Kg fasole albă
1 l ulei
1 l bulion de roşii
Piper, sare, foi de dafin, după gust

PREPARARE
Fasolea se fierbe şi se macină, gogoşarii se macină, ceapa se macină, toate separat. Apoi, amestecurile se călesc, tot individual. Când procedura e îndeplinită, toate se prăvălesc într-un vas mai mare, se amestecă pe foc şi se adaugă sarea, piperul, dafinul, precum şi jumătate de litru de bulion. Ultima parte a acestuia se adaugă în final.

Atenţie, să nu se prindă! Amestecaţi pe foc vreo trei ore (nu e uşor)  şi gândiţi-vă că iarna nu-i ca vara!

Borcanele se umplu cu zacusca fiartă şi mustind de arome, se capsează bine, iar într-un vas mai mare se pune un prosop de bucătărie pe fund, deasupra se aşază borcanele, toate se acoperă cu apă şi din nou la fiert. Până la primul clocot.
Se lasă să se răcească, apoi ţuşti în cămară, unde nu e cald, nici frig, doar umbră de toamnă cu şiraguri de ardei roşii.

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.