OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Zacuscă fără vinete

zacusca

O reţetă de Târgu-Mureş pentru cei care nu vor vinete.

Ingrediente:
5 Kg gogoşari
1 Kg ceapă albă
1,5 Kg fasole albă
1 l ulei
1 l bulion de roşii
Piper, sare, foi de dafin, după gust

PREPARARE
Fasolea se fierbe şi se macină, gogoşarii se macină, ceapa se macină, toate separat. Apoi, amestecurile se călesc, tot individual. Când procedura e îndeplinită, toate se prăvălesc într-un vas mai mare, se amestecă pe foc şi se adaugă sarea, piperul, dafinul, precum şi jumătate de litru de bulion. Ultima parte a acestuia se adaugă în final.

Atenţie, să nu se prindă! Amestecaţi pe foc vreo trei ore (nu e uşor)  şi gândiţi-vă că iarna nu-i ca vara!

Borcanele se umplu cu zacusca fiartă şi mustind de arome, se capsează bine, iar într-un vas mai mare se pune un prosop de bucătărie pe fund, deasupra se aşază borcanele, toate se acoperă cu apă şi din nou la fiert. Până la primul clocot.
Se lasă să se răcească, apoi ţuşti în cămară, unde nu e cald, nici frig, doar umbră de toamnă cu şiraguri de ardei roşii.

 

Taguri: , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.