captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Un baron local, pedepsit de presă

nicolae robu 2

Autocraţii sunt pedepsiţi deobicei de istorie. Ei sunt puşi la zid. În lipsă. Sunt coborâţi de pe piedestal. Li se arată partea nevăzută.
În timpul regimurilor de autoritate, puţini sunt cei care le contestă măririle. Aceştia sunt dizidenţii, plăcuţi de viitorime şi laureaţi, uneori, chiar cu Nobel Prize.
Astăzi, Nicolae Robu, un despot liberal, primar în funcţie al Timişoarei, a fost pedepsit de către jurnalişti, taman la conferinţa de presă de la partidul său. Întârzierea la el nu este excepţia, ci regula. După 20 de minute de la ora stabilită, toţi ziariştii au plecat boicotând conferinţa.
Robu a rămas singur să se filmeznicolae robue de pe canapea, în propriul studio, în care lacheii fac pe jurnaliştii baronului local.
Dictatorii devin nervoşi când li se dă peste nas, în propriul londou, unde se cred Împăraţi.
Fiind şi eu prezent, odată la o astfel de reuniune, am constatat cât de iritant e gestul primarului. Am întrebat-o pe directoarea responsabilă cu fondurile europene cine sunt oamenii fără dinţi din sală. Mi-a răspuns în zeflemea: “ziariştii.” Am tras-o deoparte şi i-am spus că principala vinovată că jurnaliştii nu au bani de stomatologie e pentru că ea nu include bugete de publicitate în grandioasele proiecte care nu se mai termină.
Felicitări, presei timişorene!
Primarul autocrat nu trebuie să uite că există o singură întâlnire la care nu poate întârzia…o ghiciţi voi care.

Taguri: , , , , , , ,

Comentariu (1)

  1. Oct 17, 2015

    Marius

    Robu este un alienat mintal …deci ..nu vad nimic deosebit ca presa a plecat de la conferinta ! M amir ca ati rezistat 3 ani …tre sa plecati demult !!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.