Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

GDS 1990: Liiceanu, Pleşu şi Brucan

Andrei Pleşu face parte din GDS, instituţie apărută la recomandarea lui Siviu Brucan şi adăpostită în casa lui Nicu Ceauşescu de unde nu a mai plecat nici azi. Bătrânul kgb-ist vedea Frontul Salvării Naţionale ca pe o pălărie pusă deasupra tuturor orientărilor politice. Aşadar, la indicaţiile Gurului de Dămăroaia, grupul Pleşu, Liiceanu a ocupat flancul drept, privatizând odată cu Editura Politică şi gândirea, dar şi idealurile dreptei autentice, zidită în puşcării.  (foto: Roncea.ro)Ba mai mult, demonstrând că intelectualii nu-s partide au şi candidat ca independenţi. Asta ca să minimalizeze valorile partidelor tradiţionale şi să nu vină Banu Rădulescu cu aliotmanul de memorialişti autentici să ocupe locul cuvenit. Vă mai şi miraţi de ce Bani Ghica, Banu Rădulescu, Ticu Dumitrescu nu au putut publica la Humanitas?

Încă nu am aflat unde hăltuiau în drumul spre Păltiniş distinşii discipoli ai lui Noica, nici pe unde sunt microfilmele din dosarul de la Secu al gânditorului. Gabriel Andreescu a ajuns doar la rafturile anilor ’70 şi lipsesc deja pagini.

De douăzeci de ani cei doi scot bani frumoşi din moştenirea Noica.

De la exerciţiul de admiraţie, acum la exerciţiul de tragere a cardului.  Dacă vrei să citeşti articolele lui Andrei Pleşu din Dilema veche ai doar o lună de graţie. Nimic nefiresc. Să vedem cât de e groasă la pungă este hunta de aplaudaci dilematici. E şi asta o meserie să scoţi bani din cuvinte faine, când nimic nu ai a spune, doar din mormăitul simpatic nu se ridică temple de închinăciune.

Un prieten vechi, descoperit recent pe fb, mi-a spus că un singur civil a fost ministru de externe timp de 22 de ani. Cine e acela? Ghici, ghicitoare…

 

 

Taguri: , , , , ,