Ca unul care a avut prima carte de muncă la PNL, în 1990, cred că am dreptul să mă pronunţ asupra dezastrului în care a ajuns casa politică, altă dată nobilă, a familiei Brătianu. Pe timpul acela nu erai dat afară din partid pentru delict de opinie. Dacă aş mai fi membru aş fi dat afară imediat. Prin ceea ce se întâmplă zilele acestea, Crin Antonescu forţează o criză guvernamentală, doar din interes meschin electoral. Nimic altceva nu justifică nervoziţatea sa din ultimele două săptămâni. Consiliat de ţuţeri, el crede că printr-o aruncare a ţării în haos va putea poza în erou naţional. Astfel de strategii au mai fost aplicate în occident prin anii ’80, dar atunci nu existau aceste surse alternative de opinie şi de informaţii, cum este astăzi internetul. El nu controlează nici măcar o parte din mass-media. Apleacă doar urechea la zumzetul licuriciului, făcându-se că uită că nimeni nu a biruit în negocierile cu acesta. Are mulţi miniştri, parlamentari, primari, condamnaţi penal.
Pare că la umbra “marelui” Crin partidul brătienilor e făcut arşice. Uitaţi-vă la ce oameni promovează şi pe cine se sprijină în actul guvernamental şi prin Parlament!
1. Dan Radu Ruşanu este cel mai bine plătit funcţionar de stat. Ridică 14.000 de Euro pe lună, numai de la ASF, mai mult decât omologul său american. Toată viaţa a învârtit fondurile publice şi personaje, de cele mai multe ori veroase. Puterea sa de influenţă în partid a rămas încă mare. Nici marele său duşman, Traian Băsescu, nu l-a putut răpune, or fi făcut amândoi un pact de coabitare? Acum îşi vinde vila de la Sinaia cu un milion de Euro. Nu s-a atins nimeni de averea sa uriaşă. Priviţi-l atent. Nu apare la tv. Ca-n Comora, braţul din umbră.
2. Mariana Câmpeanu a lucrat numai la stat. La fel ca şi copiii săi, unul dintre aceştia, Cristian, recent acuzat penal pentru o învârteală de terenuri de la RAR. Bunicuţa bonomă este pensionară dar şi ministru şi senator în Parlament. Ea câştigă undeva la 2000 de lei pe lună din pensie şi încă 3000 de euro pe lună din importantele demnităţi publice de ministru şi senator. Câmpeanu este exemplul viu al birocratului român care reuşeste cu succes în cariera politică. Recent, Centrul de Investigaţii Media a descoperit că, pe vremea când era şefă la Casa de Pensii Ilfov, i-ar fi dat soţului ei, Iulian, o indemnizaţie de invaliditate, gradul l, pe care nu o merita. Oriunde în lume numai pentru acestea şi-ar fi dat demisia.
3. Relu Fenechiu, fostul ministru al transporturilor, membru de frunte al PNL, este condamnat şi execută o pedeapsă cu închisoarea, timp de cinci ani, fiind acuzat că a vândut transformatoare vechi, la preţul de noi, societăţii de stat.
4. Senatorul Tudor Chiuariu, deşi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, rămâne în funcția de membru în Comisia Juridică a Senatului României, dar și de membru PNL. El se va erija în apărătorul justiției?
5. Fostul ofiţer DIE, ajuns chiar europarlamentar în grupul ALDE, din partea PNL, Daniel Dăianu şi-a găsit o sinecură de unde ridică zeci de mii de euro pe lună. Fireşte tot din bani publici. E unul dintre puţinii fără dosar penal din lista protipendadei PNL.
6 Deputatul PNL, Virgil Pop, fost consilier judetean de Cluj, este primul parlamentar condamnat la închisoare cu executare în timp ce îşi exercita funcţia publică. A fost ridicat de la hotelul unde sunt cazaţi parlamentarii ca un borfaş de rând.
7. Să nu uităm că şi Gigi Becali a fost reţinut tot ca parlamentar PNL fiind acuzat că a prejudiciat statul prin transferul ilegal de proprietăţi dintre Ministerul Apărării şi un teren de-a lui de la Ştefăneşti.
8. Baronul Dan Ilie Morega, ales deputat pe listele PNL și membru PNL la data comiterii faptei, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru folosirea influentei ori autorităţii de către o persoană care îndeplineşte o funcție de conducere într-un partid. Şi-a dat demisia din PNL.
9. Primarul din Râmnicu-Vâlcea, liderul PNL local Emilian Frâncu, a fost arestat preventiv pentru o şpagă de 20.000 de Euro, lăsată la o televiziune locală, luată pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice. Motivarea judecătoarei Florentina Vasilăţeanu de la Tribunalul București, publicată la începutul lui decembrie 2013, arată pe 37 de pagini că toate probele aduse de DNA împotriva lui Frâncu confirmă că edilul a cerut 20.000 de euro șpagă, flagrantul și luarea de mită. În plus, judecătoarea a reţinut, la solicitarea procurorului DNA, forma agravantă a mitei. Verdictul: 4 ani de închisoare! Totuși, pe doar șapte rânduri, Florentina Vasilăţeanu a suspendat executarea pedepsei și a decis punerea de îndată în libertate a lui Frâncu, pe motiv că desfăşoară, atenţie, o activitate în folosul comunităţii.
10. Primarul oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat la doi ani şi şase luni pentru achiziţionarea ilegală a unei clădiri de 560.000 de euro.
11. Dumitru-Verginel Gireadă (44 de ani) e deputat liberal. A ales, în urmă cu 17 ani, Partidul Naţional Liberal pentru că, în concepţia lui, e partidul care face ceva „în sensul dinamic al întăririi… banului, ca să spunem aşa“. Lui Gireadă îi place banul, deşi cartea i-a fost un duşman statornic. A candidat pe listele PNL pentru Parlament, pentru că a fost condamnat penal doi ani şi jumătate şi nu mai putea fi primar în comuna Mihai Eminescu din Botoşani. În 2010 a luat Bac-ul la bătrâneţe, deşi îl confundă şi acum pe Mihai Eminescu cu Ion Creangă. Anii trecuţi s-a licenţiat în ştiinţe politice şi promitea că n-o să plagieze. Nici n-ar şti de unde să plagieze, pentru că nu cunoaşte niciun autor de lucrări politice. Dar, până la urmă, întrebarea este următoarea: cum a ajuns Gireadă în Parlament?
12. Hubert Petru Ştefan Thuma, preşedintele PNL Ilfov, a fost ales în Colegiul 3 Camera Deputaţilor din Ilfov a primit peste 70% din voturi. Parlamentarul a fost trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului Sector 4, Mihai Betelie. El era acuzat în timpul campaniei electorale, de folosire a influenţei sau a autorităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.A fost condamnat cu suspendare.
13. Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, azi senator PNL, a fost trimis în judecată, alături de alţi zece generali şi colonei, în dosarul “Case pentru generali”. Procurorii au susţinut în rechizitoriu că fostul ministru al Apararii a închiriat şi apoi a cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu incalcarea prevederilor legale. Cu 15.000 de lei nu cumperi nicio magherniţă în Bucureşti.
14. Ovidiu Silaghi a fost trimis în Parlamentul European, după vacantarea unui loc, deşi în ţară era acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la fostul patron Blue Air, Nelu Iordache.
15. Deşi a pierdut procesul cu ANI, Eduard Hellvig este şi el europarlamentar şi acum, ironie a sorţii, se pregăteşte să fie şeful de campanie la europarlamentare a PNL-ului.
14. Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj, a fost ales senator în colegiul 1 cu 54 la sută din voturi. În iulie 2012 Dian Popescu a fost reţinut 24 de ore de procurorii fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Ce a făcut omul nu se încadrează la mari acte de corupţie, ci la găinării. A încasat suma de 150.000 de la PrimăriaPeştişani, pentru lucrări neefectuate la o sală de sport. Şi cum să se cheme firma unui şmenar de doi bani şi restul seminţe decât Maserati Construct SRL.
O parte s-au retras, o parte încă sunt în PNL, degetele de la braţul înarmat al lui Crin Antonescu resfiră încă grămăjoare din banii publici.
Chiar dacă mâine s-ar produce o minune şi s-ar reîntoarce Călin Popescu-Tăriceanu nu ar mai avea cu cine să facă politică.
La un moment electoral lipsit de ejaculări emoţionale, nimeni nu ar vota coborâţii din Maserati, Lamborghini, Maybach în DUH, AMIN!
Taguri: calin popescu tariceanu, condamnati penal, Corneliu Dobriţoiu, crin antonescu, Cristian Anghel, dan ilie morega, Dumitru-Verginel Gireadă, Eduard Hellvig, emilian francu, Hubert Petru Ştefan Thuma, Mariana Câmpeanu, membri pnl
Commentarii (2)
Feb 19, 2014
AC
Poti face liste de genul asta pentru orice partid din Romania. PNL-ul a fost oficializat de serviciile si de procuratura securista a celui care a lucrat toata viata la stat, si care acum e putred de bogat pe numele copiilor.
Sub dictatura lui Basescu, PNL-ul a ajuns un partid al penalilor pentru ca hipopotamii securistului au nevoie de un culoare mare si liber “de dreapta”.
P.S. Cum te suporti in halul asta de basist?
Feb 20, 2014
Shadow
@Salut Marius
Nu ma steptam de la tine sa il incluzi pe lista de penali pe Cristian Anghel. In cazul sau a fost un “dosra montat” cap coada de catre DNA si serviciile secrete din mana prezidentiala.
A primit 2 ani jumate “din burta” pe lipse de probe evidente in fata unor “instante” de asa zisa “judecata” aflate in subordine politica.