Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Daniel Dăianu, un om al sistemului, câştigă 68000 de Euro, în două luni de la stat

Cum să te realizezi în România?

În zadar pleacă românii pe coclauri. În România te poţi realiza dacă ai fost cadru de nădejde al structurilor de securitate. Uitaţi-vă la cariera fulminantă a unui fost ofiţer DIE. Întâmplător mă gândesc la Daniel Dăianu. Are 62 de ani şi eu un om fericit. A intrat în sistem în 1975 şi a plecat, chipurile, în 1978, după dezertarea lui Pacepa. Nu a ascuns niciodată că a fost ofiţer DIE. A omis mereu însă sî spună despre mama sa că era locotenent-colonel, iar tatăl,  colonel, ambii la Direcţia Securităţii Statului.
Între 1979 şi până la revoluţie s-a odihnit. Activa în grupul de reflecţie, acceptat de sistem, la Trocadero. Nu se ştie din ce îşi plătea facturile.
A frecat menta la Institutul de Economie Naţională.

daniel daianuÎn 1992, a primit funcţia de ministru adjunct al finanțelor,  iar între anii 1997-1998 a fost ministru plin al finanțelor, sub mandatul liberalilor.  A ocupat poziţia de economist – șef al Băncii Naționale a României (BNR) remunerată cu 10.000 de dolari, în intervalul 1992-1997. În diverse perioade a fost cercetător invitat la Russian Research Center (Harvard University), Woodrow Wilson Center (Washington,D.C.),
NATO Defense College (Roma), Fondul Monetar Internațional (FMI), Organizația pentru
Cooperare și Dezvoltare în Europa (OCDE). Între 1999 și 2004, a fost profesor la
Academia de Studii Economice (ASE) – București, la Universitatile Berkeley și UCLA
din SUA, precum și la Universitatea din Bologna.

A intrat în GDS, SAR etc.
În intervalul 2002 – 2004 a deținut funcția de președinte al European Association
for Comparative Economic Studies (EACES).

Şi-a găsit degrabă un nou ocrotitor, în persoana lui , vicepreşedinte al PNL. Care l-a şi impus pe listele liberale.
danile daianu copilÎntre 2007-2009 a fost europarlamentar PNL. Are o casă în comuna Roşu şi doi copii.
Din 2013 este membru al Academiei Române, Secţia de Ştiinţe Economice, juridice şi
sociologie.

Recent CNSAS a dat verdict că Daniel Dăianu nu a făcut poliţie politică.

În ultimele două luni ale sfârşitului de an 2013 a încasat de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituţie a statului und ecupă poziţia de primvicepreşedinte al ASF, peste 68.000 de euro (incluzând prime de Crăciun, prime de vacanţă etc).

Are o avere de câteva zeci de milioane de Euro şi doar câteva puncte ISI. Nu e un om realizat? Ce mai contează că în toată cariera sa nu a lansat niciun program memorabil?

Este un om împlinit.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.