Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Rusia trimite trupe Spetsnaz la Kiev?

“Există informații că  1400 de soldaţi Spetsnaz  au  debarcat pe aeroporturile Boryspil și Zhulyany din Kiev, îmbrăcați în haine civile și că au de gând să ia uniforme Berkut, ale poliţiei regimului Ianukovici și vor trece la luptă în Maidan,” afirma deputatul Rada Andriy Parybiy , al Partidului Batkivshchyna, conform agenţiei Intellhub, publicată încă din 27 ianuarie 2014. Deputatul mai susţinea, în urmă cu două săptămâni,că agenţii guvernamentali din Ucraina au cerut întăriri pentru că nu pot face valului mare de protestatari. Parlamentarul a raportat  că o serie de protestatari au fost răpiți din spital și duşi în pădure, unde au fost torturaţi şi executaţi.

“Diavolii” grupaţi sub titulatura oficială de Voiska Spetsialnogo Naznacheniya, pe scurt Spetsnaz, fac parte din cea mai dură unitate de comando din lume.

Prestigioasa revistă “Time” citează pe Oleg Tsarev, un membru important al partidului de  guvernământ din Ucraina, care spune că nu a existat “un ordin de curăţare a Pieţei Maidan.” Întrebat dar cine a dat ordinul de deschidere a focului, el a spus că există un singur om, preşedintele Ianukovic, dar a întors-o imediat zicând că puterile occidentale au fost profund implicate în susţinerea opoziţiei. “Ucraina n-are propria statalitate, nu are o independenţă reală,” a mai spus el, explicând totodată că Rusia este un protector şi că Occidentul se face vinovat de instigare la violenţă.

Aceaşi revistă notează că există speculaţii pe străzile din Ucraina și în presa occidentală că Rusia ar putea trimite trupe pentru a-l salva Ianukovici. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat recent că Maidan este o problemă de politică internă a Ucrainei.
În același timp, Lavrov și alți oficiali ruși au mai precizat că responsabili de escaladarea evenimentelor sunt politicienii occidentali și structurile europene, mai precizează revista “Time.”

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Feb 27, 2014

    SNK

    Din 92 de volume ale lui Nicolae Rotaru, chiar nici unul nu poate fi gasit aici?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.