Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Răţuşcă de curte, căzută pe varză

Carnea de raţă porţionată se pune la fiert cca 45 de minute*

Tăiem o căpăţână de varză, eu prefer cea dulce, nu murată, mare, tăiate felii cât mai subţiri, peste care adăugăm – cu inimă – puţină sare, piper şi cimbru, apoi amestecăm şi lăsăm o oră sa se odihnească. Să-şi revină din stres.

Între timp, ca să nu stăm degeaba, călim una-două cepe mari până devin sticloase, nu arse, apoi adăugăm varza şi 3-4 rosii tăiate felii.
Lăsăm să se înăbuşească bine aprox. 30 de minute, cel mai bun gust e dacă e călită în untură de raţă (nu aia din Carrefour)

Apoi, într-o tavă, punem untură de raţă, dupa caz ulei şi adăugăm varza.

Peste varză, punem bucăţile de raţă, care în prealabil au fost scoase de la fiert, (puse să se scurgă într-o sită), pipărată şi plouată de boia dulce sau iute, după gust.

În final turnăm bulion, cam 0.500 ml, şi introducem oala la 170-150 de grade până scade. (se mai amestecă din când în gând şi se întorc bucăţile de raţă pentru ca varza să se călească uniform, iar carnea să fie rumenită pe ambele părţi. Un rumen sticlos, ca de film.

Servim cu mămăliguţă sau pâine şi ardei iute şi castraveciori muraţi (de-ai faini).

Poftă Bună, îmi doresc!

*(În apa care fierbe carnea de raţă se poate face şi o ciorbă delicată, dar asta e o altă reţetă, momentan secretă)

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.