poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

stoicov 2

Duelul Stoicov-Manolo s-a sfârşit

Adrian Stoicov şi-a dat jos tricoul de antrenor pentru a urca la cer şi a întregi echipa galactică a lui Poli. S-a sfârşit la doar 49 de ani, un cancer fudroiant l-a terminat în mai puţin de două luni. Un citeşte

monica

Filosoful şi procuroarea vor arde LIDEgazul

Pentru Comisia LIDE (de justiţie şi libertăţi civile) a Parlamentului de săptămâna viitoare, când se va discuta din nou despre OUG 13, Dana Gârbovan, preşedintele Uniunii Judecătorilor, nu mai trebuie brifată, în schimb, Gabriel Liiceanu, invitatul special al #rezist Monica citeşte

Răţuşcă de curte, căzută pe varză

rata pe varza.detaliujpg

Carnea de raţă porţionată se pune la fiert cca 45 de minute*

Tăiem o căpăţână de varză, eu prefer cea dulce, nu murată, mare, tăiate felii cât mai subţiri, peste care adăugăm – cu inimă – puţină sare, piper şi cimbru, apoi amestecăm şi lăsăm o oră sa se odihnească. Să-şi revină din stres.

Între timp, ca să nu stăm degeaba, călim una-două cepe mari până devin sticloase, nu arse, apoi adăugăm varza şi 3-4 rosii tăiate felii.
Lăsăm să se înăbuşească bine aprox. 30 de minute, cel mai bun gust e dacă e călită în untură de raţă (nu aia din Carrefour)

Apoi, într-o tavă, punem untură de raţă, dupa caz ulei şi adăugăm varza.

Peste varză, punem bucăţile de raţă, care în prealabil au fost scoase de la fiert, (puse să se scurgă într-o sită), pipărată şi plouată de boia dulce sau iute, după gust.

În final turnăm bulion, cam 0.500 ml, şi introducem oala la 170-150 de grade până scade. (se mai amestecă din când în gând şi se întorc bucăţile de raţă pentru ca varza să se călească uniform, iar carnea să fie rumenită pe ambele părţi. Un rumen sticlos, ca de film.

Servim cu mămăliguţă sau pâine şi ardei iute şi castraveciori muraţi (de-ai faini).

Poftă Bună, îmi doresc!

*(În apa care fierbe carnea de raţă se poate face şi o ciorbă delicată, dar asta e o altă reţetă, momentan secretă)

Taguri: , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.