bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

Raţă cu migdale şi portocale

DSC_0724
Se ia una bucată raţă de la ţărani, se umple bine cu 2 kg de portocale felii, ţelină cuburi şi 100 gr de migdale. Bine împănată cu 3 căpăţâni de usturoi, unsă în unt, periată cu boia şi piper, îmbătată în 200 de ml de coniac devine candidatul perfect al examenului de 220 de grade. Profesorul cu drag de bucătărit ştie să o întoarcă de două trei ori pentru a deveni rubinie şi crocantă, numai bună de aşezat în patul de rucola, alături de crumpii răsfăţaţi de pătrunjel. Orgia poftelor nu poate fi împlinită fără ducesele gusturilor rafinate. Un vin sec e cavalerul, un fel de companion care ţine lumânarea.
Delicatesea nu intră în meniul proletariatului care tot merge în Paradis şi nu-şi mai găseşte iertarea.
Gusturile ca şi apetitul pentru cultură se rafinează în ani de simandicoasă purtare la marile dineuri din  care niciodată nu pleci sătul. O simplă lecţie de nobleţe.
Taguri: ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.