Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Raţă cu migdale şi portocale

Se ia una bucată raţă de la ţărani, se umple bine cu 2 kg de portocale felii, ţelină cuburi şi 100 gr de migdale. Bine împănată cu 3 căpăţâni de usturoi, unsă în unt, periată cu boia şi piper, îmbătată în 200 de ml de coniac devine candidatul perfect al examenului de 220 de grade. Profesorul cu drag de bucătărit ştie să o întoarcă de două trei ori pentru a deveni rubinie şi crocantă, numai bună de aşezat în patul de rucola, alături de crumpii răsfăţaţi de pătrunjel. Orgia poftelor nu poate fi împlinită fără ducesele gusturilor rafinate. Un vin sec e cavalerul, un fel de companion care ţine lumânarea.
Delicatesea nu intră în meniul proletariatului care tot merge în Paradis şi nu-şi mai găseşte iertarea.
Gusturile ca şi apetitul pentru cultură se rafinează în ani de simandicoasă purtare la marile dineuri din  care niciodată nu pleci sătul. O simplă lecţie de nobleţe.
Taguri: ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.