Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Prin tineri ca Daniel Gheorghe legământul nostru istoric legat de dinastie merge mai departe

10 mai 2012. La statuia lui Carol 1 din Piaţa Palatului Regal, urnaşii lui Dinu Zamfirescu, Radu Câmpeanu, liberalii seniori care la 8 noiembrie 1945 au fost arestaţi în acelaşi loc pentru că-şi apărau Regele, au organizat un miting. Printre vorbitori, tânărul Daniel Gheorghe, într-un discurs excelent, a spus printre altele: “Noi, tinerii naţional liberali ne revendicăm de la alte valori decât ale colegilor noştri din PDL sau PSD.”

O lecţie de demnitate, dar şi de discurs public. La doar 24 de ani.

Cu o o oră înainte de discursul menţionat mai sus, îi spuneam prietenului meu de-o viaţă Dinu Zamfirescu că nu poate decât să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru darul pe care i l-a dat. Să aibă şansa să treacă două secole. Dumnezeu i-a dat, asemeni Regelui, o viaţă lungă. Îi reaminteam vorba lui Coposu: “Oamenii nu sunt importanţi. Trecerea prin cele lumeşti e secundară. Importantă e să fie dusă Ideea mai departe.” Şi cu tineri ca Daniel Gheorghe, principiile noastre hrănitoare vor fi conduse elegant în timp pentru generaţiile viitoare.

Sunt coinvins că va veni vremea revenirii la Monarhie. Prea mult am orbecăit ca naţiune prin deşert.

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. May 11, 2012

    Ionut

    Poate șansa noastră de a ”ne întoarce acasă”în ceea ce privește forma de guvernământ stă în tineri intelectuali ca Daniel Gheorghe,a căror conștiință nu a fost ”distorsionată”în timpul regimului comunist,dar și în perioada postcomunistă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.