OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Poli, in vino veritas

miting-poli-anti-1-p

Trupa de pitici de pe strada Someşului avea o lobdă de piele cu şireturi. Băieţii jucau zilnic fotbal pe stradă. Au spart odată două geamuri ale casei mătuşii Clara. A venit geamgiul, năimit de părinţi, şi a adus într-un cadru de lemn două sticle groase de la Atelierul Oglinda. Viaţa şi-a reluat cursul. Copiii jucau în Adidaşi originali, pentru că fabrica era alături. Treningurile lor erau mereu curate. Aveau şepci albe şi tricouri violete. Îşi spuneau “piticii lui Poli.”

Într-o bună zi, gaşca de golani din Fabric a luat în stăpânire strada cu marcajele făcute. Au venit cu fete de la Şari Neni, i-a căsăpit pe cei mici. Le-a luat mingea originală. Jucau în şlapi de gumă şi fumau Mărăşeşti. Beau vin de Recaş şi se lăudau cum ei sunt originalul.

Copiii au plâns mult. Au continuat să joace în casă fotbal cu nasturi. Pe lângă dreptunghiul verde de carton au improvizat tribune din chibrituri pe care stăteau înghesuiţi soldaţi cu steaguri violete. Pentru că figurinele din plumb nu puteau cânta, micuţii fredonau refrenul “Poli suntem noi.” Bunicii rememorau marile meciuri cu Milan, Austria Viena şi povesteau scâşnind din dinţi cum Stanciu a dat gol naţionalei Peru-ului cu rotula spartă, la primul Campionat Mondial de fotbal din Uruguay. Ei erau cu Ripensia şi Chinezu, alteţele regale ale fotbalului românesc interbelic.

Vremea a trecut.

SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 21: Children play football in the street in the poor neighbourhood of Itaquera, adjacent to the 'Arena de Sao Paulo' stadium, on June 21, 2014 in Sao Paulo, Brazil. The Arena de Sao Paulo, which is reported to have cost in excess of 200 million GBP, hosted the opening match of the 2014 FIFA World Cup and has a capacity of over 61,000. The total cost borne by Brazil for staging the 2014 World Cup is estimated to be 6.5 billion GBP, which critics have argued would have better spent on the millions of Brazilians living in poverty. (Photo by Oli Scarff/Getty Images) ORG XMIT: 498990827

Bunicii au plecat cu un surâs violet pe buze. Ripi a umplut puşcăriile cu băieţii din echipa de aur. Copiiii de ieri au devenit părinţi. Fiii lor au gadget-uri. Se joacă pe device-uri. Tribunele Marii arene sunt goale. Puţinii care mai merg la meciuri văd în loc de mingi de piele rotunduri de plastic fosforescente. Ici, plici, se mai aude un plescăit şi un scuipat de seminţe. Băieţi în negru, mulţi coloraţi la faţă, de nu distingi culoarea pielii de cea a tricourilor, fug după o poarcă. Nu i se mai zice minge.

E o spoială.

Manual de campanie electorală

Credenţurile au fost băgate pe foc. S-au adus plasticuri de la Ikea. Cercevelele mătuşii Clara au fost schimbate cu termopane. Copiii noilor generaţii au viaţa plină cu înlocuitori. Mănâncă Cheesburgeri şi McNuggets în loc de chiftele de carne. Au gust de plastic. Dar asta vor.

Puştanii de pe Someş au încărunţit. Se încăpăţânează să ducă mai departe povestea. Când erau mici citeau Victor Hugo. De la marele autor au învăţat că “cei mai frumoşi ani sunt cei ce vor veni.”

De partea cealaltă, golanii au schimbat numele vinului în nume de echipă. Pielea e înlocuită de plastic. Lumina de la Dumnezeu e dată acum de Luxten. Doar ciorile sunt originale.

Când vinul se ACeSeşte, tulburelul nu-i bun de băut. Nici drojdia nu face Drojderia.

Pe vremea copilăriei mele umblam cu adidaşi şi treninguri originale. Acum, fake-urile sunt la mare modă. Înainte mâncam fructe cu pulpă, acum tinerii consumă sucuri cu gust de pulpă.

Pot juca porţelanurile de plastic? Oh, nu. Niciodată gonflabila nu poate înlocui femeia adevărată. Poetul ar spune: “In vino veritas,” epigonii săi i-au acesit mesajul.

“Poli suntem noi.” In viola veritas.

 

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.