Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar

ard hălcile în furci de grătar

fum de mahorcă mesenii cinstesc

halbe la metru berarii servesc.

 

iar defilează izmele de miciuri

Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.

 

Dincolo de geam, dublurile privesc

cu aripi de trudă, îngerii pocnesc

botezul halbelor cu guleraşuri

pe apa lui peşte, hârdaie de pişuri.

 

(Marius Ghilezan)

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. May 2, 2017

    Enache Alexandra

    Poate is eu mai inapoiata dar nu inteleg de unde “traditia” asta cu facutul micilor si incinsul gratarelor. Plus ca toata activitatea asta e un dezastru imens al mediului dupa ce se termina toata ‘petrecerea’, avand in vedere ca multa lume nu este responsabila sa-si gestioneze deseurile, lasand un adevarat haos intr-un colt de natura grozav.

  2. May 6, 2017

    Radu Ionescu

    Dle Ghilezan , de ce fugi din calea adevărului ?Dai block la facebook , ca să îți susții neadevărurile ? Fi curajos și hai să-ți explic unde bați câmpii în legătură cu Loft-ul ! Nu mă aștept să o faci , însă tot mai sper . Să fi sănătos și ferit , așa cum îți place !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.