Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Opoziţia RMGC umblă cu cioara vopsită şi zice că e papagal

László Borbély demisionează. Postul de ministru al mediului devine vacant. Roman Copper nu plusează la contract. Vânzarea Cupru Min eşuează. Mihai Răzvan Ungureanu preia şi interimatul de la mediu. Opoziţia proiectului Roşia Montană e vigilentă, după colţ. Nu are curajul să mai apară pe esplanade, nici în espadrile. Minerii stau de veghe. Opozanţii nu mai ocupă ministere sau blocuri. Trimit scrisori otrăvite primului ministru. Cică în data de 5 aprilie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia ar fi anulat planurile de urbanism aferente minei de aur propuse la Roşia Montană, votate de Consiliul Local Roşia Montană prin Hotărârea nr. 1 din ianuarie 2009. Şi că în urma deciziei Ministerul Mediului s-ar afla acum în imposibilitatea continuării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul minier. Zău, ce glumeţi:-)

Unu la mână. Decizia se referă la un PUG din 2009. Nu la cel de începere a proiectului din 2009. Doi la mână, PUG-uri şi PUZ-uri se tot fac.

După operaţiunea prostit babe şi ameţit likeri cu drojdia salvării din berea virtuală, Alburnus Soros Maiorii lui Eugen David au trecut la un nivel mai înalt. Încercarea de prostire a primului ministru. Nu trebuie să fii fost şeful spionilor să afli că Hotărârea nr. 1 din ianuarie 2009 se referea la o procedură de vot din Consiliul local.

Mai mult, orice om umblat prin lume ştie că un tribunal JUDECĂ legalitatea unor acţiuni, dar nu impune LEGI locale gândite ad-hoc prin sala paşilor pierduţi. Planul urbanistic General este o lege de organizare a comunităţii. Aleşii îşi votează prin acest PUG o strategie. Dacă Mioveni-ul vrea case cu turnuleţe, nicio instanţă din lume nu va putea anula voinţa localnicilor. Întelesu-a-i, bade târât prin cremenale de dragul proceduriştilor care molfăie dosare, doar din plictis istoric? Sau din interese oculte?

Cum Prinţul Paul ( a se citi Prins) nu poate intra în familia regală română cu decizii ale tribunalului, aşa şi opoziţia nu poate otrăvi viaţa oamenilor cu scrisori despre tandreţuri cu procedurile prin boscheţi.

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (12)

 1. Apr 8, 2012

  Dan

  Oricum acesti activisti care striga sus si tare ca ei salveaza rosia Montana , au demonstrat clar nu ca fac absolut nimic , decat proteste cu scandal si iesiri in ziare.Nu este normal sa spui ca tu vrei sa salvezi ceva , dar defapt cum o faci , prin nimicuri , oamenii isi pun bazele in voi , dar degeaba

 2. Apr 8, 2012

  Cosmin

  Cat timp exista inca pug si puz din 2002 care sunt inaa valabile nu vad de ce tot flutura decizia de la curtea de justitie din Alba iulia, care pana la urma poate sa fie si revocata la un recurs

 3. Apr 8, 2012

  dana

  orice om umblat prin lume, stie ca un tribunal POATE anula un PUG, un PUZ sau ORICE Hotarare de consiliu local sau judetean

  Deci, mai incet cu “dezinformarea”

  PS

  Nu fac parte din gasca lui Mircea Toma (care, vorba unui clasic in viata, “ne provoaca voma”) sau Cladiu “ofiter acoperit” Craciun, dar adevarul trebuie respectat

  PS2

  In rest, “Jos Basescu!”

 4. Apr 9, 2012

  ana

  Planuri urbanistice se pot face in continuare, daca nu mai este bun cel din 2009 ce ii opreste sa faca altul ? Planurile astea pug si puz oricum exista si din vechime si sunt inca valabile, deci chiar ca umbla aiurea ong-urile

 5. Apr 9, 2012

  Anda

  Deja e clar pentru toata lumea ca activistii nu salveaza Rosia Montana, ca sunt platiti sa fie impotriva. Altfel, i-am fi vazut facand ceva util pentru comunitatea aia, nu mergand prin tribunale,ca asa nu rezolva chiar nimic.

 6. Apr 9, 2012

  Jurca Alin

  nici n-ar mai trebui sa vorbim despre asociatia Alburnus Maior. Mie mi-ar fi rusine in locul membrilor acelei asociatii sa ma laud ca salvez RM,dar sa nu fac nimic concret ca sa arat asta. Nu sa strang vreun gunoi, nu sa strang niste fonduri,nu sa vreau sa curat apele poluate!

 7. Apr 9, 2012

  Mihai

  Unii chiar nu au ce face de-a dreptul , adica inafara de atacuti intuile asupra proiectului, unde este asa zisa salvarea pe care vreti voi sa o faceti? Si ma refer strict la investitii, locuri de munca pentru localnici.

 8. Apr 9, 2012

  marl

  asa spera ei sa taraganeze la infinit proiectul ca sa aiba si ei un scop al existentei ca doar cine a mai prins asa o tehnica usoara de mediatizare, ridici o pancarta si apari la ziari… Poate totusi deciziile le iau oameni mai cu cap

 9. Apr 10, 2012

  Aloha

  Da-mi voie, stimate blogger, sa-ti spun ca esti cam pe dinafara. Uite un link care iti detaliaza efectele hotaraii Curtii de Apel Alba: http://dumitrudobrev.wordpress.com/2012/04/06/pentru-spargerea-blocadei-informationale-a-tembeliziunilor-mogulesti-in-privinta-proiectului-minier-%E2%80%9Erosia-montana/
  Btw, va d ca blogul asta e raiul postacilor rmcg. Spor la spam, stimabililor!

 10. Apr 11, 2012

  Dan Doncea

  Ce evolutie trista, dle Ghilezan… Din PNL-PNTCD-ist ati ajuns un Basist jalnic si fan RMGC.

 11. Apr 11, 2012

  Sica Uruc

  vere eu cred ca or sa dea drumul cat de curand exploatarilor. efectiv oamenii nu mai rezista la atata birocratie. usor usor or sa dispara si aceste veritabile hoarde de 10, 12 activisti…ca nu poti sa faci o schimbare in eco-sistem cu lozinci. oriunde trebuie actionat cu bani seriosi, inclusiv la RM

 12. Apr 22, 2012

  fanel

  Apropo de Rosia asta Montana. Am fost de Paste in zona Teius-Geoagiu de SUS si am vorbit pe acolo cu diverse persoane. Imi spuneau ca daca se apuca de extras la Rosia Montana o sa fie vai si amar de capul lor ca raul din localitate aduce tot ce e mai rau de prin zona aia.

  Mai acum 10 ani cand se mai faceau lucrari pe acolo ziceau ca nu le mai crestea nimic prin gradini, de abia acum incep sa mai rodeasca cum trebuie pamanturile din zona.

  Asadar trebuie chibzuit bine ce vrem de la viata si de la pamantul de sub noi.

  Pana la aurul de sub pamant am putea sa ne punem in valoarea pamantul si frumusetile, am castiga mult mai multi bani si ar fi si ca o afacere pe termen lung…asta bineinteles daca am alunga toti politicenii spagari din tara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.