Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Nimic nu va mai fi ca înainte

Protestele din stradă şi mai ales diversiunile puse la cale, tipic securiste, arată că regimul Băsescu este în derivă. Orice mişculaţie ar mai face serviciile secrete, indiferent de cum vor aşeza procurorii dosarele pe pervazele cu flori sau jandarmii ar tăinui conducătorii din umbră ai ultraşilor, nimic nu va mai fi ca înainte. De acum regimul Băsescu este în cădere liberă. Tot ce va încerca să facă se va îndrepta împotriva sa. Cât noroc avem că vizionarul Corneliu Coposu s-a luptat pentru valorile occidentale. Dacă suntem azi în NATO şi în EU îi datorăm enorm Seniorului. Nici nu vreau să mă gândesc, cum ar fi reacţionat Il comandante dacă nu am fi avut aceste două mari pălării. Azi aveam Legea Marţială.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Jan 16, 2012

  Alin Cristea

  Domnule Marius Ghilezan,

  Cele cîteva propoziții pe care le-ați scris, sub un titlu pompos, despre un subiect ENORM, nu conțin argumente, ci doar niște afirmații fără acoperire.

  Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că niște proteste de genul celor din ultimele zile ar arăta că “regimul Băsescu este în derivă”.

  ASTFEL de proteste nu indică automat deriva vreunui regim, decît, dacă sîntem cinstiți cu noi înșine, deriva noastră, ca societate. Iar deriva nu este în primul rînd de ordin politic…

  Așadar, nu de un om sau doi-trei e vorba, ci de milioane…

  Iar dvs., atunci cînd scrieți că “tot ce va încerca [regimul Băsescu] să facă se va îndrepta împotriva sa.”, păreți a fi unul dintre milioanele de români dezorientați, dar isterizați. Ați fost la vreo ghicitoare de vă exprimați așa categoric?…

  La cîte a îndurat istoria românilor de-a lungul anilor, ce mai contează dacă regimul Băsescu n-ar fi în cădere liberă, așa cum vă place să credeți?

  Iar orice vizionar, fie el și Corneliu Coposu, nu poate realiza ceva într-o societate fără aportul membrilor ei din diverse segmente sociale, profesionale, culturale.

  Deocamdată avem doar niște evenimente, nu și semnificația lor…

  Dacă nu aveți dileme în privința lor, atunci eu zic, ardelenește, că-i bai…

  Zilele acestea am citit o droaie de articole care nu seamănă între ele… 🙂

  Cum nici protestatarii nu seamănă între ei… 🙂

 2. Jan 18, 2012

  Matei Bitea

  Marius, nu-s de acord cu tine, inteleg ca faci partizanat politic dar…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.