Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Minerii vin cu pâine, nu cu bastoane. Eco-botaniştii doar cu mouse-uri, c’mon?

Ne-am scos. Nu mai suntem pe vremea lui nea Nelu a lu’  Iliescu, “alunelu Hai la joc!” Minerii nu mai sunt aduşi în în chip de divizii paramilitare. Nu mai împart pumni şi bastoane, ci pâine, mâncare şi apă minerală. Dar nici ecologiştii nu erau pe acea vreme, ce sunt azi: ecobotanişti.

Una dintre televiziuni prezintă acţiunea sindicaliştilor “Viitorul mineritului” de la Roşia Montană ca un act de solidaritate cu sinistraţii din Râmnicu Sărat. Au cărat cu ei, de la peste 500 de km,  2000 de pâini,   800 de conserve şi 600 de litri de apă. Mai mult, unul dintre angajaţii RMGC şi-au exprimat îngrijorarea legată de soarta animăluţelor, văitându-se că “că nu există logistică pentru adăparea lor.”N-aş fi scris acest post, dacă nu m-ar fi sunat o prietenă cu gândul la vietăţile pădurii. Nişte oameni cu braţe vânjoase poartă nu numai grija oamenilor, ci şi a patrupedelor. Prea multă sensibilitate? Răii ar zice PR. Ok, în aceste zile m-aş fi aşteptat ca Evanghelia ecologică a lui Toma să fie urmată. Niciun ecologist n-a dat cu lopata pe stradă. Sau cel puţin nu am văzut eu. Aştept cu viu interes ceva imagini care să mă contrazică.

Lăsaţi, băieţi, jointurile şi click-uri de taste, şi hai să vă vedem la mătuşa Ionela pe casă. Puteţi?

În zadar am propus ecologiştilor la Fân-fest 2011 să mergem să curăţăm Arieşeniul de pet-uri. M-am amăgit. Există oameni buni de lectori la colocvii despre supravieţuire, dar nu ştiu să supravieţuiască. În zadar faci apologia curăţeniei, când umbli, precum Stephannie Roth ca din gunoi.

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (7)

 1. Feb 14, 2012

  Anda

  Minerii sunt obisnuiti cu conditiile grele si e de apreciat gestul lor si a rmgcului, de a-i ajuta pe sinistrati.

 2. Feb 14, 2012

  Andreianu Marian

  Domnule Ghilezan, stati linistit ca nu o sa vedeti niciun ecologist ca sa faca ceva concret, sa puna mana pe o lopata sau sa ajute. Ii stim cu totii, stau cu bannerul in maini si dau din gura, atata tot.

  • May 16, 2012

   Nonhlanhla

   PopescuNu, au incercat altii mai buni ca mine si n-au resiut. Nu ca lumea n-ar plati, dar procesul e prea complicat. Se poate doar cu paypal, tre’ sa pui datele cardului, sa-ti verifici contul Pana la urma te lasi pagubas. Multumesc oricum!Schimb tema, iau una de revista online cum trebuia sa fac de la inceput, o sa fie un logo probabil, si cateva chestii noi, printre care o postare deshisa tot weekendul pentru banter, discutii despre etapa in curs etc.Expect the unexpected!

 3. Feb 15, 2012

  Alynush

  este un gest admirabil. Si sper sa fie urmat si de alte firme. Oamenii aia chiar aveau nevoie de ajutor, ma bucur ca nu au ramas de izbeliste.

 4. Feb 19, 2012

  Alice

  Cred ca a vazut toata lumea ca in tara asta baza sunt investitorii, companiile. Statul nu face nimic cand sunt situatii din acestea. Iar la actiuni utile asociatiile pot fi date disparute

 5. Feb 20, 2012

  Bobi

  Cam asa. Efort la tastatura si in pub-uri nu la lopata si alte actiuni folositoare pentru oamenii aceia care chiar au nevoie de ajutor. Empatia e inexistenta la ei.

  • May 16, 2012

   Arda

   Cred ca singura moetda eficienta de monetizare a unui astfel de blog este continutul platit. Fiind un blog de nisa si cu articole de calitate, traficul este limitat, asa ca orice alta forma de publicitate nu ar aduce bani. Google AdSense e bun, asa cum bine spune si Alex, doar pentru bloguri cu trafic foarte ridicat.Ar fi bine sa existe un articol post-etapa cu link-uri catre toate rezumatele extinse. Ceva in genul articolului de mai sus, dar care sa abordeze si celelalte meciuri ale etapei (chiar si fara alte comentarii). Spun asta pentru ca, de exemplu, nu am timp sa caut rezumate extinse pe n site-uri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.