Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mi-am conservat porţia de cianură

Compotul de cireşe e cel mai uşor de făcut. Cireşelor li se scot sâmburii, se spală, se rup codiţele şi se lasă o jumătate de oră în apă rece. Daca au viermi, aceştia vor ieşi la suprafaţă. Ca politicienii din balta lu’ Mărgelatu.
Din 10 kg cireşe vor ieşi in jur de 14-15 borcane cu compot. Nu uitaţi de cuişoare.

Codiţele şi sâcompot de ciresemburii le-am pus la uscat pentru pernuţa de şale. Se ştie că aceasta, încălzită iarnă, e un antidot contra durerilor de spate. Doza de cianură e pusă la păstrare. De asemenea, Formula As recomandă folosirea lor pentru colici abdominale. Mai ales pentru bebeluşi.

Borcanele sterilizate se lasă să se răcească apoi se umplu cu cireşe, se adaugă în fiecare câte 4 linguri rase cu zahăr şi  se umplu cu apă (rece). Punem capacele şi scuturăm  borcanele pentru a amesteca puţin zahărul. Nu vă faceţi griji! Zahărul rămas se va topi în timpul preparării, că nu există leguminoasă să-i reziste focului.

Aşezăm în cuptorul încins cu putin spatiu intre ele ( să nu se atingă).

Închidem cuptorul şi lăsăm compotul să se facă  la foc potrivit, timp de 40-45  minute. Şi ne uităm la “Tânăr şi neliniştit.” Când e pauză de publicitate verificăm dacă apa din borcan face bule. Dacă da, atunci oprim focul şi lăsăm compotul să se răcească în cuptor. Putem urmări în tihnă aventurile lui Felix Motanu’ şi a Lenuţei cea rea!

Aşteptăm concursul ecologist, finanţat de Soros: “Cine scuipă mai mulţi sâmburi.”

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.