Compotul de cireşe e cel mai uşor de făcut. Cireşelor li se scot sâmburii, se spală, se rup codiţele şi se lasă o jumătate de oră în apă rece. Daca au viermi, aceştia vor ieşi la suprafaţă. Ca politicienii din balta lu’ Mărgelatu.
Din 10 kg cireşe vor ieşi in jur de 14-15 borcane cu compot. Nu uitaţi de cuişoare.
Codiţele şi sâmburii le-am pus la uscat pentru pernuţa de şale. Se ştie că aceasta, încălzită iarnă, e un antidot contra durerilor de spate. Doza de cianură e pusă la păstrare. De asemenea, Formula As recomandă folosirea lor pentru colici abdominale. Mai ales pentru bebeluşi.
Borcanele sterilizate se lasă să se răcească apoi se umplu cu cireşe, se adaugă în fiecare câte 4 linguri rase cu zahăr şi se umplu cu apă (rece). Punem capacele şi scuturăm borcanele pentru a amesteca puţin zahărul. Nu vă faceţi griji! Zahărul rămas se va topi în timpul preparării, că nu există leguminoasă să-i reziste focului.
Aşezăm în cuptorul încins cu putin spatiu intre ele ( să nu se atingă).
Închidem cuptorul şi lăsăm compotul să se facă la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Şi ne uităm la “Tânăr şi neliniştit.” Când e pauză de publicitate verificăm dacă apa din borcan face bule. Dacă da, atunci oprim focul şi lăsăm compotul să se răcească în cuptor. Putem urmări în tihnă aventurile lui Felix Motanu’ şi a Lenuţei cea rea!
Aşteptăm concursul ecologist, finanţat de Soros: “Cine scuipă mai mulţi sâmburi.”
Taguri: compot de cirese, cuisoare, perna de samburi de cirese