Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Marian Iancu cere pentru “Poli” 2,6 milioane de euro până la 31 martie

E etic şi principial să aperi minoritarii, dar să nu-i bagi în casă. Cam aşa se spune. Pe vremea când era nimeni şi aproape de puşcărie, Timişoara i-a dat lui Marian Iancu singurul lucru pe care nu-l avea ONOAREA. Acum, răstoarnă masa în cap. Cere din piatră seacă 2,6 milioane de euro, până la 31 martie pentru achitarea unor datorii făcute tot de el, altfel clubul de fotbal Poli nu se poate licenţia la FRF pentru prima ligă. Asta în aceeaşi zi în care Sepsi, liber de contract, a primit de la FRF dreptul de legitimare la Târgu-Mureş. De şase luni nu şi-a primit salariul. Daniel Stanciu, scârbit, a trebuit să plece. Tot din cauza neonorării contractului. În nouă luni de zile, Marian Iancu a trecut ca un belfer criza. Cui să dea socoteală pentru milioanele intrate în cont?

După ce echipa a retrogradat tot din cauza lui, Poli a pierdut aproape 20 de jucători. Vânduţi în ţară sau afară. Conform datelor contabile, spun anumite surse, valoarea jucătorilor era de 86 de milioane de lei, anul trecut, la valoarea de intrare în gestiune. În contul clubului, bilanţul arată intrarea doar a 3,7 mil de lei. Ce s-a întâmplat cu restul de bani de pe Pantelimon, Zicu etcomp nu se ştie. Cu tupeu tot el cere alte sume. În condiţiile în care firma care administrează Politehnica Timişoara S.A. are vreo cinci milioane de euro datorii faţă de firmele lui Iancu.

Toată tărăşenia cu investitorii a fost doar praf în ochi. A vândut tot şi tot el zice că nu mai are bani. Nu a simţit nevoia de a da explicaţii. Ce a făcut cu milioanele luate de pe jucători? Păi, doar el e patron. Doar naivii pot crede că Iancu e o fire caritabilă.

I-am preavizat pe conducătorii timişoreni că aşa se va întâmpla. Va duce discuţiile până pe buza prăpastiei şi va cere bani. Fiind an electoral, liderii politici locali nu mai ştiu cum să scoată cămaşa. Orice ar face ei cad de fraieri. Iancu poate ieşi, cu tupeu-i caracteristic, şi să arunce cu napalm. E în firea lui. Nimic deosebit. Onoare? Asta-i pentru oamenii cu principii. În caligrafia deştepţilor se scrie cu guşa.

Ce e de făcut? Scrie în Codul Onoarei.

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Mar 9, 2012

    Gabriel

    EXCELENT ARTICOLUL! FELICITARI

  2. Mar 10, 2012

    Corfuviola

    Ok, dar bravele autoritati locale, care au contribuit 6(sase) ani la functionarea echipei cu milioanele de euro din banii platitorilor de taxe si impozite, ce au facut? CUM au permis asa ceva sa se intample???Chiar asa? Sau au luat plicuri pe sub masa???Inca nu m-am dezmeticit cu faza cu retrogradarea…acum “teroarea licentei”sau un show ieftin? Crde ca, dc s-a putut la “Jafo”, se poate si la viitoarea Capitala culturala a Europei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.