captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Manase s-a dus cu amonii lui cu tot

echipa alexandrescu 2

Când a intrat în templul culturii, Manase a promis că aduce Fondul Mondial al Patrimoniului, toţi arginţii Romei şi marafeţii lui Soros, pe lângă cogeamitea Axă de înclinat globul pământesc. Roşiei Montane i-a ticluit intrarea în UNESCO sub escortă Navi.
Pentru că se pregătea de o domnie lungă, şi-a pus toţi amonii în ducatele vasale, dictând cu şceptrul sus: “Cultura, adică EU.”
Împărţea paiate, din jilţul său mai presus de Semilună. Era însăşi Calea Lactee. În Pandora lui cerea să fie salutat cu: “Porunceşte domnule colonel, Miles Quaritch!” (fonetic Cu arici)
Pădureţilor aduşi le-a promis ducate, voevodate, chiar spade aurite şi centurioane în loc de bretele.
Domnia sa a fost scurtă. De doar şase luni.
Potera l-a prins la poartă cu ivărul de aur. Atât i-a rămas dintr-o domnie a luminilor nevăzute decât de amoni şi de patrupedele sale.
A plecat, fără regret şi fără suspin, în urma unei crize de Operă. A lăsat un fleac de 22.000 de arginţi. În locul celor 6 milioane. “Cuminţenia pământului” nu e la el. Noroc bun.

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.