Dan Mercea, comisarul poporului anarho-ecologist, îl soma în ziua de 5 februarie 2014 printr-o scrisoare deschisă pe Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International, să facă publice rapoartele de sarcină, studiile la FF sau la Distanţă, analizele chimice ale organismului, radiografiile transparenţei, decubitusul ventral, caietele de consultaţii, relaţiile conjuncturale (nu extraconjugale) cu agenţii economici din minerit şi nu ştiu mai câte, pentru simplul motiv că a participat la redactarea capitolelor de transaerenţă a legii minelor. Who the fuck is Dan Mercea?
Dan Mercea este preşedinte al Mining Watch România şi student al Facultăţii de sociologie a City University London, unde aţi ghicit se specializează în activism social. Nimic nu e întâmplător pe lumea asta.
Şi Cristian Crăciun a început cu o bursă la Universitatea Central-Europeană la Budapesta şi acum e lider de proteste şi şef peste o crâşmă care funcţionează într-o clădire a DIE.
Limbajul e atât de acuzator în cât directivele NKDV erau copilării. Şi chipurile Mining Watch e un ONG internaţional care apără râul, roşia, mama natură de veroşii exploatatori. Sigur că a venit şi răspunsul, lung cât o zi de post, al acuzatului. Concludentă a fost fraza din final:
“În spiritul dialogului şi al transparenţei în sectorul neguvernamental vă rugăm să ne comunicaţi lista membrilor, a finanţatorilor şi a afilierii membrilor dumneavoastră cu orice structuri care s-au poziţionat pro-causa în conflictul Roşia Montană.”
Naiv, Alistar stă cu binoclul pe poşta electronică în aşteptarea răspunsului.
Reţeta de
Kürtős kalács, aici.
Victore, nu mai aştepta! Intră pe site-ul Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM), cel care asigură secretariatul Mining Watch România, la secţiunea “finanţatori” şi află cine le sunt contributorii!
1. Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc este condusă de: Vígh Ádám, în calitate de președinte – Întreprinzător – Tectum Company SA, companie care se ocupă de construcţii şi reabilitări termice prin Borsec, Mirecurea Ciuc, fiind abonată la lucrările publice ale judeţului Harghita, de managerul Apemin Tuşnad, Kurkó Gyárfá, care în viaţa comercială îmbuteliază Perla Harghitei şi în cea civică, luptă prin Mindbomb, împotriva proiectului de la Roşia Montană. Pentru că organizaţia non profit trebuie să aibă şi un pilon pe Erzsébet híd, la Budapesta, Foltányi Zsuzsa se ocupă de partea de forinţi convertibili în pet-uri, nu glumesc. Ea este preşedinte al Ökotárs Alapítvány ( Fundaţia Maghiară pentru parteneriat de mediu), care are printre finanţatori: Ministerele dezvoltării, a mediului şi a apelor, de externe şi programul de dezvoltare al Ungariei, instrument de negociere cu UE.
2. The Sainsbury Family Charitable Trusts, un donator britanic, organizat ca o pălărie de alte douăsprezece organizaţii caritabile, de nici eu nu mai ştiu de unde adună bani.
3. Asociaţia Alburnus Maior, finanţată cu 200.000 de dolari de Fundaţia omului de afaceri George Soros.
Dacă te uiţi atent, ei sunt “involvaţi”, folosindu-le limbajul, în blocarea proiectului Roşia Montană, Certez, a exploatărilor de sianite de la Ditrău, a companiei Kronospan de la Sebeş şi lista împotrivirii e lungă.
Sunt independenţi de Budapesta, la fel ca drogaţii de seringi.
Taguri: Dan Mercea, Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, Kürtős kalács, Mining Watch România, transparency international, Victor Alistar