Nu am crezut niciun moment că Andrei Chiliman e vinovat. Îl cunosc de prea mult timp. A fost şi rămâne unul dintre puţinii nobili autentici.
Andrei Chiliman provine dintr-o familie de burghezi ai Bucureştiului. Chilimanii se trag din Dolj şi au fost atestaţi ca oameni liberi de pe vremea lui Mihai Viteazul. Pe la sfârşitul secolului XIX, străbunicul său era funcţionar la Prefectura şi Primăria Craiova.
Bunicul, militar de carieră, s-a căsătorit în 1910 cu o fată care descindea dintr-o familie de boieri din Dolj şi Gorj. După căsătorie cei doi şi-au luat o casă în Bucureşti.
Tatăl lui Andrei Ciliman, Marian Chiliman, născut în 1914, avea să devină un cunoscut neurolog. Mama, Viorica Octavia, provine dintr-o familie de burghezi, iar bunicul pe linie maternă era un cunoscut avocat, preşedinte şi vicepreşedinte al baroului Bucureşti.
Am cunoscut-o pe mama sa. O adevărată doamnă din apusele vremuri.
Soţia sa, Alexandra Chiliman, provine din familia Juvara, cu rădăcini vechi în boierimea mare moldovenească, pe linie maternă fiind înrudită cu Ştefan cel Mare şi Alexandru Ioan Cuza. Tatăl ei, Ion Juvara, a fost unul dintre cei mai mari chirurgi români de la Spitalul Cantacuzino.
Familia Chiliman este una dintre puţinele familii care nu s-a îmbogăţit peste noapte. Averea lor le conferă stabilitate şi o viaţă lipsită de griji. De ce ar fi avut nevoie de umila şpagă de 30.000 de lei?
Andrei Chiliman nu cred că a luat şperţ în Primărie. Nici el, nici colaboratorii săi. Magistraţii Înalţii Curţi de Justiţie şi de Casaţie au refuzat, vineri seara, cererea procurorilor DNA de arestare a lui, dar şi a celorlalte trei colaboratori, luaţi ca-n filmele de gangsteri. Cei patru sun puşi sub control judiciar, adică nu au voie să ia legătura cu martori sau urmăriţi penali. Anularea cererii de arestare de către judecătorii Înaltei Curţi reprezintă o palmă pentru procurori!
Păi de ce au mai luat casele, calculatoarele, telefoanele suspecţilor cu asalt? Cum, ditamai procurorii, pe care noi i-am sprijinit, s-au dus în faţa instanţei, precum un novice al gazetăriei la şeful cu dosarul servit? Jesus Mariam!
Procurorii s-au făcut de râs. Nu au ştiut lecţia probaţiunii. Un simplu denunţ nu constituie proba acuzării. Mâine, poimâine toţi din administraţie pot fi acuzaţi. Turnătorii de meserie sunt gârlă. Aflasem de Barbu Piţigoi că ar fi sifonat la Securitate. Acum, prin delaţiunea fiului, Bogdan Piţigoi, m-am lămurit. O apă şi-un pământ.
Cei care se bucură de regia justiţiei televizate trebuie să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că turnătoria e găinărie. O instituţie serioasă are zeci de mecanisme de a aduce probe în faţa instanţei, de la ascultarea telefoanelor până la studiul aprofundat al dosarelor. Doar procurorii bolşevici ridicau noaptea ţărani pentru că au vorbit de rău regimul la birt.
Nu-i cunosc pe procurorii care l-au săltat pe Andrei Chiliman de pe Aeroport. Până la episodul Chiliman am avut încredere în DNA. Observ că stafia securismului încă mai bântuie prin instituţiile publice sau secrete.
În noul Cod penal apare de cel puţin cinci ori termenul de suspiciune rezonabilă. mai pe şleau, oricine poate fi săltat fără probe, ceea ce nu face bine statului de drept.
Aud că pe la PNL sector 1 au apărut viermii.
Taguri: andrei chiliman, barbu pitigoi, bogdan pitigoi, delatiuni, dna