Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

La Tribunal cu ENEL, pentru “taxa de congenerare”

Tot m-am agitat zilele trecute cu factura de la Enel. Nu prea înţelegeam detaliile din anexă, cam ce parascovenii trebuie să plătesc. Şi de ce tot mai scump e să ai o casă în Bucureşti. Noroc cu amicul meu vechi Jean Constantinescu, un om pe care mulţi prim-miniştri ar trebui să-l ia ca dascăl de energie. “Taxa de congenerare“. Brrr. Te freci la ochi şi bagi mâna la portofel.

Fostul președinte al Autorității de Reglementare în Energie (ANRE), Jean Constantinescu, a spus clar la EUROPA FM, postul meu preferat, cum că românii plătesc facturi tot mai mari nejustificat, pentru că ANRE s-a folosit de această directivă pentru a masca un ajutor de stat. Adică? Prin această găselniţă, românii strâng într-o pungă aproape 1 miliard de lei care ajung, chipurile, să astupe găurile produse de companiile neperformante. Ca să nu se supere Bruxelles-ul, băieţii deştepţi au inventat această perversiune, să-i zicem pe şleau, FURT din avutul privat. Caut un avocat bun  să dau în judecată ENEL, ca să mă mai răcoresc. M-au ars băieţii. Haide-ţi la Cremenal, poate aşa le dăm cu flit multinaţionalelor care au venit cu Zero la investiţii şi pleacă an de an în Cipru, sau unde or mai fi off-shore-urile lor, ca profit.

Ne-a întrebat cineva dacă dorim energie de curent produsă scump? Chipurile, România ar avea cea mai eficientă schemă de finanţare a energiei verzi. Adică, aşa se explică, de ce vin ei cu morile lor, scoase din uz din Germania, ca să ne tulbure prin Deltă viaţa cormoranilor. După ce ni se stresează păsările şi tot mai scump plătim luxul prostiei de a susţine financiar instituţii pe care habar nu aveam că le suntem finanţatori. Din 1,4 mld de euro investiţii străine anul trecut, 1,2 au fost în Eoliene. Merge Business-ul pe vânt şi pe ploaie, dacă proştii plătesc.

Până nu vom învăţa să le cerem socoteală pentru fiecare centimă ne vor fura MEREU. La Tribunal.

Taxa “de congenerare”se percepe de 3 ani în baza unei directive europene, cu scopul de a sprijini investițiile în tehnologiile mult mai eficiente de producere a energiei.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Mar 21, 2013

    Al. Ioan

    200 de lei pentru 355 de kw nu mi se pare prea mult, raportat la consum şi nu la nivelul de trai din România. În Belgia, 100 de kw sunt în jur de 100 de euro. Adică pentru un consum de peste trei ori mai mic plăteşti de două ori mai mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.