lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

La Tolce Vita@: “Numai monarhia salvează România”

elisabeta4

Un titlu din Adevărul mi-a sărit în ochi. Monarhia nu mai are cum să salveze România, dar rămâne un reper la Timișoara. Culmea că în coloanele sale eram citat şi eu. Mi-am zis că ziaristul Ştefan Both a rupt din context. Dar citind cu atenţie, mi-am dat seama că prietenul meu de-o viaţă, Marcel Tolcea, a comis o ireverenţă faţă de Coroana Română.

La Tolce vita @: Monarhist ca şi tine, respect Suveranul şi slujesc Dinastia. În iarna caldă a lui ’89, sub balconul Operei, răguşeam ţipând: “Vrem făină şi mălai/Şi pe Regele Mihai!” Şi nu eram contra lui Iliescu, nici nu bănuiam strategia Moscovei.  Am rămas consecvent în crezul meu că Numai monarhia salvează România, indiferent de persoana Suveranului.  Eu sunt monarhist din familie. Bunica mea a cerut să fie îngropată cu un pandantiv. Cu regele meu.  Şi al tău, cum măiestos recunoşti. Monarhia a început cu Regele Carol l şi nu se va sfârşi cu Regele Mihai l.

În întreaga istorie poporul român a fost condus doar de voievozi, domni şi regi. Republica nu a fost niciodată legitimă şi nu va ţine decât o vreme la români. Nu uita că Radu e prinţ consort. Are acelaşi rol cu al lui Philip, Duce de Edinburgh.Viitorul sper să-mi dea dreptate mie, nu ţie!

cu drag,

M

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.