lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

În câteva cuvinte, Dorin Tudoran îl termină pe analistul Vladimir Tismăneanu şi învie noul comisar ideologic

vladimir-tismananeanu-condamnand-comunismul-500x260
Dorin Tudoran: “Ce frapează în calupurile dogmatice (publicare de Radu Călin Cristea în “Observatorul cultural” despre zelosul Vladimir Tismăneanu de pe vremea uceniciei sale comuniste) “este intensitatea, patosul (știu, e ridicol, “patosul revoluționar”!) pus de VT în prelucrarea “gândirii” oficiale, supralicitarea. Este același patos de comisar ideologic care-i bântuie și textele de astăzi. Asta face și astăzi – supralicitează. Abia prezentul pune cu adevărat pe gânduri – și în legătură cu prezentul, și în legătură cu trecutul. Limbajul este din ce în ce mai puțin al analistului și din ce în ce mai mult al comisarului, al activistului de/unui partid, grup, găști etc. Ești cu noi, ești bun. Nu ești cu noi, nu e nimic de capul tău. De damblaua asta nu se scapă cu una, cu două.”

Radu Călin Cristea a publicat un şir de trei episoade despre patosul depus de Vladimir Tismăneanu în munca sa de construcţie a marxismului multilateral dezvoltat, sub titlul Homo Sovieticus, în “Observatorul cultural”.

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (I)

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (II)

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (III)

În urmă cu trei ani, în faţă Librăriei Sadoveanu, când lansa o carte volumetrică a lui Stanomir, m-a întrebat ce fac. I-am răspuns: “BINE!” “Aştept să vă prăbuşiţi!” I-am precizat că există liberalism şi în afara grupului său. Mi-a replicat nervos: “Vom sta 20 de ani la PUTERE!” Acum nu mai recunoaşte ce a zis. Noroc că am martori.

Şi că democraţia nu mai lasă VEŞNICIA pe pământ.

Taguri: , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.