lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Iepurele cu mustăţi julien şi anason

iepure

În uleiul încins punem bucăţile de iepure (ţinute în prealabil în baiţ 12 ore), le lăsăm să se prăjească şi pe o parte şi pe cealaltă. Nu citim “Mistreţul cu colţi de argint”! Lăsăm pe mai încolo. În oală adăugăm o ceapă tăiată julien şi 4-5 căţei de usturoi, precum şi 4-5 rosii decojite şi tăiate cubuleţe. Peste amestec presărăm o lingură de boia dulce, iute dacă îl vrem mai picant. legumeO cană bună de vin alb o golim peste iepurele cu mustăţi julien, apoi una de apă, cât să acopere carnea fragedă.

Lăsăm la fiert, în timp ce putem citi opera lui Ştefan Augustin Doinaş sau să le povestim copiilor despre iepurele sacrificat. Aşa ne aducem aminte şi de versurile: “Şi-am tresărit tăcut şi alb când tata / Mi-a şuierat cu bucurie: – Avem carne!” a lui Labiş.

mazare
Desigur, mai dăm o privire în ce se întâmplă la focul domol. Punem sare după gust,  piper şi anason, steluţa aceea parfumată din lancrămul Gangelui.

In timpul care încape între Doinaş şi Labiş, tocăm 3-4 morcvi sănătoşi, din grădină, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină mică, le tăiem cubuleţe. Era să uit de mazăre.

Iepurele cu mustăţi julien şi steluţe de anason se serveşte cu cartofi fierţi şi castreţeţi covăsiţi, pentru că tot e sezonul lor.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare