Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Guacamole de Obor

Avocado de Obor e mai bun şi mai ieftin decât cel din supermarket. De ce? Mă întreabă un prieten mucalit: “ţăranii cultivă, mai nou, fructe mexicane?” Pentru că în piaţă ajung cele urâte, cu pete negre, refuzate de simandicoasele gospodine. Urâtul are gust, frumosul are fason. Deh, depinde ce alegi: să ai un shopping arătos sau o delicatese pe masă?

Un lucru e limpede. Fructul trebuie să fie copt, moale la atingere. Miezul să poată fi pasat cu furculiţa.

Pe vremea tinereţilor mele americane, descoperisem în Washington un  restaurant mexican. Mergeam des pentru că după ora prânzului mâncarea era gratis.Un american zdravăn dintr-o regiune rezidenţială nu sare peste program.

Acolo am învăţat cum dulcele potenţează acrul şi îi dă savoare într-un mix de chilly şi ierburi aromate.

Am făcut azi Guacamole şi coriandru.  Pentru fason, e obligatoriu să ai tortilla. Chipsurile sunt pentru finala de la Indian Wells, de la ora 20.00.

guacamole

Ingrediente pentru Guacamole

2 avocado
– o lingură plină de ceapă tocată mărunt
– o roşie mare
– un ardei iute (sau chilli pudră)
– câteva fire de pătrunjel şi coriandru (poate fi şi măcinat)
– suc de lamaie sau lime
–  sare

Guacamole – Mod de preparare

Avocadourile se decojesc, se scot samburii, iar pulpa fibroasă se pisează cu furculiţa. Stropiţi pulpa cu suc de lămâie/lime ca să nu se oxideze.

Adăugaţi ceapa tocată, ardeiul tocat, roşia taiată cubuleţe mici şi verdeţurile tocate mărunt.

Prietenii ştiu că exagerez cu iutele. Îmi place să fiu mereu cu focul în bot. Să-i ard pe corupţi.

 

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.