Avocado de Obor e mai bun şi mai ieftin decât cel din supermarket. De ce? Mă întreabă un prieten mucalit: “ţăranii cultivă, mai nou, fructe mexicane?” Pentru că în piaţă ajung cele urâte, cu pete negre, refuzate de simandicoasele gospodine. Urâtul are gust, frumosul are fason. Deh, depinde ce alegi: să ai un shopping arătos sau o delicatese pe masă?
Un lucru e limpede. Fructul trebuie să fie copt, moale la atingere. Miezul să poată fi pasat cu furculiţa.
Pe vremea tinereţilor mele americane, descoperisem în Washington un restaurant mexican. Mergeam des pentru că după ora prânzului mâncarea era gratis.Un american zdravăn dintr-o regiune rezidenţială nu sare peste program.
Acolo am învăţat cum dulcele potenţează acrul şi îi dă savoare într-un mix de chilly şi ierburi aromate.
Am făcut azi Guacamole şi coriandru. Pentru fason, e obligatoriu să ai tortilla. Chipsurile sunt pentru finala de la Indian Wells, de la ora 20.00.
Ingrediente pentru Guacamole
2 avocado
– o lingură plină de ceapă tocată mărunt
– o roşie mare
– un ardei iute (sau chilli pudră)
– câteva fire de pătrunjel şi coriandru (poate fi şi măcinat)
– suc de lamaie sau lime
– sare
Guacamole – Mod de preparare
Avocadourile se decojesc, se scot samburii, iar pulpa fibroasă se pisează cu furculiţa. Stropiţi pulpa cu suc de lămâie/lime ca să nu se oxideze.
Adăugaţi ceapa tocată, ardeiul tocat, roşia taiată cubuleţe mici şi verdeţurile tocate mărunt.
Prietenii ştiu că exagerez cu iutele. Îmi place să fiu mereu cu focul în bot. Să-i ard pe corupţi.