Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce nu avem şi noi indignaţii noştri? Fuck the Troika!

O mulțime de manifestanți din Spania purtând numele generic de “Indignații” (Los Indignados) au întampinat-o pe Angela Merkel cu strigăte de protest și dezaprobare în fața reprezentanței UE din Madrid: “Merkel, pleacă acasă!” – “Fuck the troika” – “Germania ruinează Europa!” – “Merkel, noi nu plătim!” – “Al Patrulea Reich”. Cancelara germană a fost întâmpinată pe ritmurile cîntecului de bază din filmul “Bun venit, domnule Marshall” (Bienvenido Mister Marshall), notează presa iberică.

Aceiaşi cancelăreasă de fier a fost şi la Chişinău şi a cerut semnarea de către cele două state, Republica Moldova şi România, a tratatului de bună vecinătate. Noi nu am ieşit în strădă (aceiaşi care ne-am bucurat de reunificarea Germaniei), să-i strigăm în faţă: “Nu ţi-ar fi ruşine Frau Merkel?!”

Oamenii care mai şi gândesc, înainte de a îmbuca tot ce li se serveşte de către Măritul Vest, ştiu că Merkel se apropie tot mai mult de Putin, în încercarea de a creea două supraputeri. Una, bazată pe resurse şi alta pe maşina de război. Fuck the Troika!

Îmi amintesc ce spunea odată Alina Mungiu-Pippidi: “o naţiune este în pericol atunci când cota indignaţilor coboară sub 5%.”

Sunt tot mai nesuferit pentru prietenii mei care consideră Occidentul un padre de necontestat. Nu am zis Tătuc.

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.