OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

De ce Gold Corporation nu ar putea negocia cu statul român?

statulgold

Ştirea că au început negocierile între canadieni şi statul român a scos iar patima la luptă. “O uşoară creştere a participaţiei statului la proiectul minier Roşia Montană, unde zăcământul de aur este concesionat companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) în vederea exploatării, este singura formulă acceptată de către compania canadiană Gabriel Resources în negocierile cu Executivul de la Bucureşti, dar şi aceasta condiţionat de crearea unui cadru legislativ “de îmbunătăţire” a activităţii operatorilor minieri, relevă un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX.

Negocierea dintre doi parteneri e un lucru obişnuit. Nu am auzit pe nimeni dintre marii “salvatori” să protesteze faţă de facilităţile fiscale (scutiri de taxe şi de impozite), acordarea unor concesiuni pe sume derizorii, infrastructură guvernamentală şi sprijin local pentru afacerea Nokia de la Jucu.

Cei de la firma care administrează parcurile industriale din județul Cluj, Tetarom SA, au fixat taxe modice, iar Guvernul a alocat 20 milioane de euro să amenajeze terenul de la Jucu, unde exista o plantație experimentală a celor de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj Napoca. Mai mult, anul acesta a cerut reducerea taxei pentru exploatarea a 32 de ha. Undeva sub 100.000 de euro pe an. După mai puțin de trei ani de la deschidere, Nokia și-a luat sacii în spinare și s-a mutat în Vietnam. Aceasta după ce a realizat un profit net de 35 de milioane de euro. A plecat şi a lăsat gunoiul. Nimeni nu a protestat din guturala societate (ne)civilă.

Klaus Johannis: “După părerea mea, aşa ceva se numeşte comportament de lăcustă industrială. Vine într-o locaţie, consumă frumos resursele puse la dispoziţie, după care pleacă”, citat de Agerpres.

Contractul Ford rămâne secret. În ciuda facilităţilor fiscale şi a legii speciale de acordare a ajutorului de stat, în valoare de 17,9 milioane de euro/anual, a investiţiilor în infrastructură, Ford nu s-a ţinut de contract. A promis că va produce 250.000 de maşini pe an. Până la această dată, abia dacă au ieşit pe poarta fabricii 5.000 de autoutilitare uşoare Ford Transit Connect, de la începutul anului şi până acum. Nimeni din societatea civilă nu a protestat. Doar guvernul a tăiat subvenţia fără tam-tam.

Două mari companii de maşini: Montupet şi Mercedes au cerut şi pe mama şi pe tata, numai ca să vină în România. Adică la Arad, respectiv Timişoara. Terenuri, infrastructură, deduceri fiscale, până şi locuinţe pentru management şi tot s-au răzgândit. Polonia şi Ungaria le-au rezolvat mai rapid pretenţiile. E firesc să negocieze. Nicuna nu e vreo casă de binefacere. Apropo, Patriciu nu şi-a reeşalonat datoriile? Sau că din banii lui se plătesc caţavenci, tone de publicaţii asta nu se pune.

O lume normală este cea a dialogului între parteneri. Practica negocierilor e de când e lumea. Apropo, de grupurile de interese…

De ce o companie listată la bursa canadiană cu un market share de 2,6 miliarde de dolari nu e un partener interesant?

 

Taguri: , , , ,

Commentarii (7)

 1. Nov 3, 2011

  Noemi

  Fara sa citesc acest articol, doar titlul pot sa va zic ca motivul cel mai bun si cel mai plauzubil, pentru care RMGC nu ar trebui sa negocieze cu statul roman, este faptul ca acesta si-a batut joc in acesti 14 ani, in care a dat dovada de incompetenta si dezinteres!!

 2. Nov 3, 2011

  Luminita

  Ce sa mai negociem, dupa ce i-am lasat sa ne astepte 14 ani si inca ne mai asteapta??? Tupeu jegos si nesimtit, asa se numeste cea ce facem noi!!!

 3. Nov 3, 2011

  Arogantu'

  Ar fi de observat un mic amanunt: exemplul Nokia este total nepotrivit ! Idem Ford, Mercedes etc.
  Oricite facilitati li s-ar fi acordat finlandezilor – nu li s-au concesionat resurse NEREGENERABILE.
  Ce impiedica statul roman sa organizeze el insusi exploatarea – doar clamata lipsa a banilor ? Sa taie din miliardele aruncate aiurea de madama de Pleshcoi si se rezolva mai multe, nu doar Rosia Montana.
  Se aude in urechea bleaga a INCULPATULUI ba’SECU ?
  Ceea ce nu este cazul cu minereurile aurifere (si de alte substante rare) existente in perimetrul Rosia Montana.
  A propos – de Rosia Poieni ce se mai stie, tot pe muteste se lucreaza la concesionare ?

 4. Nov 3, 2011

  Dima

  Va agitati degeaba.
  Basescu o sa lase Transilvania fara aur cat ai zice peste. A vandut el flota, Rosia Moantana e un mizilic.

 5. Nov 4, 2011

  Ana

  Ce rost are sa ne mandrim cu aurul pe care il avem in pamant, atata timp, cat nu il exploatam si nu facem nimic cu el!!! Il avem degeaba!!!

 6. Nov 4, 2011

  George

  Nu pot sa cred ca statul roman mai are tupeu si curaj sa negocieze, dupa ce s-a stabilit o data cum va decurge proiectul si care sunt conditiile si dupa ce i-am lasat sa astepte 14 ani de zile, in care nu s-a intamplat nimic!!!!

 7. Nov 4, 2011

  Bogdan

  Ce sa mai negocieze? dupa ce au cercetat terenul si dupa ce au investit atata in proiect si in cercetarea stiintifica asupra cantitatii de aur de sub pamant, de care noi nici nu stiam, acuma ca am aflat cat aur avem, am devenit smecheri?? Suntem niste marlani!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.