Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum poţi aduce Africa la tine pe masă

Parafrazând o zicală arabă, aş zice dacă nu poţi să te duci în Africa, vine Africa la tine.

O reţetă simplă şi de sezon. Îţi trebuie o salată, o papaya, red chard, ghimpir, o babană, câteva ciuperci, caşcaval şi mentă, două tre linguri de miere. Se scot picioruşele de la ciuperci, se taie caşcavalul mărunt, se taie salata, red chard-ul (un fel de sfeclă bruxelleză). Ghimpirul se dă prin rozătoare. De la papaya se folosesc doar sâmburii, care sunt ca nişte boabe de piper mai aromate. Pulpa se foloseşte la suc.

În cuptorul încins se bagă ciupercile, timp de 10-15 minute. Apoi se pun moţ frunze de mentă pentru un gust dement. În farfurie se picură mierea încinsă peste banane.

Şi Africa e la tine pe masă.

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.