Plătica poate fi cumpărată cu doar 5,00 RON de la Cora. Un kilogram. Nimeni nu o vrea pentru că e prea plină de oase. Dar există o metodă revoluţionară, parafrazând publicitatea care vinde produsele de doi lei la suta de lei: tăierea pe şira spinării şi crestarea corpului înainte de prăjire. Asta am învăţat-o pe Clisura Dunării. După aceea, se pune sarea, piperul şi cimbrul. Se lasă jumătate de oră să pătrundă mirodeniile. Apoi, peştii se prăjesc pe o plită la foc mic.
În paralel se taie două cepe rondele, un usturoi, un ardei gras şi patru roşii. Peste compoziţie aşezată ca un pat se aştern bucăţile de plătica bine rumenite. Se toarnă o cană cu vin şi direct cu tava în cuptor. Cam jumătate de oră. Se poate servi cu orez sau cartofi.
Taguri: cuptor, pestele saracilor, plătica, plătica la cuptor