Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum poate scăpa PLĂTICA de acuza că e peştele săracilor

 

 

 

Plătica poate fi cumpărată cu doar 5,00 RON de la Cora. Un kilogram. Nimeni nu o vrea pentru că e prea plină de oase. Dar există o metodă revoluţionară, parafrazând publicitatea care vinde produsele de doi lei la suta de lei: tăierea pe şira spinării şi crestarea corpului înainte de prăjire. Asta am învăţat-o pe Clisura Dunării. După aceea, se pune sarea, piperul şi cimbrul. Se lasă jumătate de oră să pătrundă mirodeniile. Apoi, peştii se prăjesc pe o plită la foc mic.

În paralel se taie două cepe rondele, un usturoi, un ardei gras şi patru roşii. Peste compoziţie aşezată ca un pat se aştern bucăţile de plătica bine rumenite. Se toarnă o cană cu vin şi direct cu tava în cuptor. Cam jumătate de oră. Se poate servi cu orez sau cartofi.

 

 

 

 

Taguri: , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.