OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

Cum poate Atilla Korodi scăpa de obsesia Roşia Montană?

attila korodi

Pe unde merge, Atilla Korodi, ministrul mediului, turuie ca moara stricată numai despre Roşia Montană. Că nu există cadrul legal, că proiectul nu e o oportunitate, că nu există norme metodologice, că îi e frică de cianură, că există timp, că râurile, ramurile nu bat în geamurile de sus ale instituţiei. Acolo, unde Ladislau Borbelyi a bevut o cafea cu eco-teroriştii de la Greenpeace Ungaria.  Adevărul că ungurul a dezvoltat o obsesie. Şi se comportă nevrotic.

Când gândurile negre revin şi sunt tot mai agresive, pacientul poate dezvolta un comportament compulsiv în faze agravante, scriu cărţile de specialitate.

O persoană obsedată că va face hepatită se spală de zece ori pe mâini. Ştim din experienţa clinică, astfel de individ depune eforturi considerabile de a evita aceste obsesii, însă, în mod paradoxal, cu cât se străduie să nu se gândească la ele, cu atât obsesia devine mai puternică, mai determinantă, mai agresivă. Subconştientul îi dictează anumite deprinderi repetitive. Ca să se linistească, să aibă „certitudinea” că nu se va infecta, spălatul pe mâini va dura mult mai mult decât în mod obişnuit (ex. peste 5 minute). Acest comportament este numit compulsie, deoarece este o acţiune pe care individul simte că trebuie neapărat să o facă pentru a se linişti. Ca efect se linişteşte pe moment, însă după puţin timp, obsesia revine şi tot ciclul vicios este reluat.

La românii de rând e o vorbă: “de ce ţi-e frică nu scapi.”

Dar revenind la pacientul compulsiv, acesta poate fi tratat. Ştim că persoanele care suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă întâmpină dificultăţi în a-şi desfăşura viaţa în condiţii normale, din pricina gândurilor negre şi a comportamentelor imposibil de stăpânit.

Cu ajutorul tratamentului de specialitate, simptomele pot fi ţinute sub control, pentru redobândirea echilibrului psihic necesar unei vieţi fireşti.

Ca să se elibereze de disconfort, i se poate aplica o terapie cognitiv-comportamentală, bazată pe tehnici orientate psihodinamic, astfel încât să-şi atenueze angoasele, nu angorul pectoral.

Dacă era un copil i se dădeau creioane colorate şi să deseneze mere frumoase sau poate chiar Ungaria Mare, să i se compenseze deprinderile necontrolate.

Să fie de vină cei şapte ani de acasă, când copilului de maghiar i se arăta românii ca Bau-bau? Poate de mic i s-a sădit frica de a nu deveni servitor în casa vreunui nobil român. Există şi această posibilă persecuţie care l-a dus psihanalitic în convalescenţa de azi.

Nu trebuie psihologi maghiari, există şi la Bucureşti.

Omul se poate vindeca şi fără serotonină, care-l tulbură mai tare la cap. Studiile arată că efectele secundare ale acestui medicament pot da stări suicidale şi aşa cam crescute în comunităţile maghiare. Nu vrem să moară de grija ţărişoarei sau a cianurii.

Dacă are un comportament mimetic, trebuie trimis urgent să cânte la altă masă.

 

 

Taguri: , , , ,

Commentarii (2)

  1. Mar 26, 2014

    Maria

    Aveti mare dreptate!!! De această afectiune a suferit si presedintele Băsescu ani de zile. Oare cum s-a tratat?

  2. Mar 26, 2014

    ROSIENI

    ATILLA KORODI, STIE CE STIE ,NU-SI PUNE SEMNATURA PE ASA CEVA ; OARE CINE ISI IA O ASEMENEA RASPUNDERE, LA ASA PROIECT DISTRUGATOR, CIANURIST ,ETC….;POATE VOI ANGAJATII RMGC-ULUI,CARE ATI STAT PE SCAUNE CALDE FARA SA LUCRATI NIMIC,LUIND LEFURI BABANE SI ALTE FACILITATI;ATI CREZUT CA O SA VA MEARGA TOT ASA PANA LA ADINCI BATRANETE;SI NU MAI FITI SOVINI !!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.