Printre marile rătări ale vieţii mele a fost sesiunea de pescuit de creveţi din Norvegia, unde am fost chemat de două ori de către grupul creştin-democraţilor. De atunci mă tot chinui să le explic românilor că a mânca acest crustaceu bine preparat nu e potol greţos.
În SUA se consumă 145.000 de tone anual de creveţi, fiind considerată mâncarea preferată a americanilor.
Marco Polo a fost primul european care a vorbit despre imensele pieţe din China cu aceste moluşte roz.
Creveţi cu ananas e o reţetă simplă. Se căleşte ceapa verde într-o tigaie (ideal ar fi un wok), apoi se adaugă creveţii până se fac roşii aprins şi peste băcăţile de ananas se presară seminţe şi se stinge cu o cană cu vin. E bine să stoarcem şi o jumătate de lămâie.
Separat se fierbe orezul cu mazărea.
Taguri: ananas, creveti, marco polo
Comentariu (1)
Apr 10, 2014
Dalea
De fel nu ma omor dupa ananas, insa imi place sa incerc reteta noi atunci cand sunt pofticios, si sa fiu sincer cam am perioda cand sunt foarte pofticios.
Ma intreb totusi ce legume pot fi combinate cu cocosul.