captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

Ce a păţit televiziunea în epoca internetului?

Brindusa A

Nimic. Răspunsul ni l-a dat astăzi Brînduşa Armanca, la Conferinţele TNB. Pregătită cu date, cifre de audienţe, asemenea unui profesor care se respectă, omul de televiziune şi gazetarul de investigaţie ne-a demonstrat că televiziunea nu a pierdut nimic din cota de piaţă, în ciuda expansiunii internetului.

DSC_2351Într-o ţinută deosebită, marca unui designer timişorean, fosta directoare a ICR Budapesta a ţinut publicul deloc numeros, dar consistent la competenţe, timp de o oră şi jumătate, cu sufletul la gură. Ne-a lămurit asemenea unui profet cinstit că nu vine sfârşitul lumii.

Nimic nu părea a fi improvizat. Discursul grav, alert în cadenţa informaţilor, flamboiant în expresia scenică, a încântat audienţa. Cu un limbaj non-verbal, demn de un actor cu ştaif, într-un decor retro, noua paradigmă informaţională a fost explicată într-un dialog al contrarilor, prin elocinţa monologului de mare rafinament, formatul conferinţei. Nu ştiam că prietena noastră veche are calităţi de actor. Mi-a lăsat impresia că dacă o laşi să se documenteze o lună poată să prezinte în sunet şi culoare noul război al Crimeei, astfel încât după o oră să te întrebi, asemeni Siminei, nepoata mea din Lugoj de doar şase ani, dacă e comedie sau film de groază.

Felicităţi Brînduşei pentru discurs, dar şi pentru ţinuta aristocratică a unui profesor care face din catedră o artă.

Întreaga conferinţă a fost o pledoarie pentru o adaptare în noua modernitatea tehnologică pe principiile etice şi ale deontologiei profesionale.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.