Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Bătrânul, cufărul şi maşina lui de epocă

Când vezi un Dandy bătrân cu o maşină de epocă pe lângă Arcul de triumf te freci la ochi. Nu-ţi vine să crezi. Mai sunt şi altfel de oameni. Bucureştiul nu este numai al beizadelelor cu maşini tunate şi Ferrari-uri, adevărate plase de prins muşte naive. Există parcă o anumită normalitate.

Bătrânul, căzut parcă dintr-un pictorial de “Time” al anilor 1930, căra în spatele limuzinei domneşti un cufăr? Mi-e teamă să nu poarte cu el titlurile nobiliare, de teama samsarilor, apăruţi ca lăcustele.

P.S. Într-o discuţie cu un tânăr avocat, îmi descria samsarul drept un om cu iniţiativă şi foarte curajos. Vorbind despre copite şi gherare, care au furat case boiereşti şi acum se dau investitori, mi-am exprimat temerea că bandiţii de azi vor avea peste ani statui precum Toma Alimoş, tâlharul. Citesc în ochii multor tineri o prea mare veneraţie pentru învârtiţii regimului. Mi-e teamă că dacă nu vine mai repede DNA-ul cu mătura, fostele fete în casă vor deveni boieroace cu acte în regulă… Un jurist bun să aibă, fără prejudecăţile noastre.

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.