lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Bântuie viermii de dosare

vierme

Monica Macovei, la fel ca oricare politician român, mai face gafe.  Recent am prins-o că

nu ştie  principiul neretroactivităţii legilor

sau mă rog cine i-o fi scris textul, vreunul dintre viemii de dosare. E veche meteahna politicianului român de a-şi angaja fie ţuţeri, fie ploscari, fie ţucalari, dacă nu amanţi sau amante pe posturile călduţe de consilieri. Dar nu toată lumea poate expanda ca dudia din drama “dragă Stolo,” care dintr-o conjunctură a ajuns cogeamitea demnitar, cu soţ paharnic la Cotroceni. Multe dintre ibovnice au sfârşit în anonimat. Grase şi neiubite. Altele împinse de tupeu au 4×4 şi nu se înzăpezesc ca mulţimea plătitoare de taxe. Şi mai sunt multe alte astfel de vietăţi care bântuie palatele, budoarurile, saloanele, fără a avea alte profesii decât acelea de lins dosare. Unele ajung mai sus. Chiar la Curtea Constituţională şi se pronunţă. Nu le dau numele, vorba unui prieten, “Marius, aştept să te baţi cu Zeii, nu cu viermii gogoşilor de mătase.”

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.